Home Hírek A NAIH szerint nincs akkora baj az ózdi kamerákkal

A NAIH szerint nincs akkora baj az ózdi kamerákkal

1404

A NAIH szerint nincs akkora baj az ózdi kamerákkal

A NAIH a héten adott ki határozatot az ózdi közfoglalkoztatásban használt kamerákkal kapcsolatosan. Az Alfahír hírportál ebből az apropóból összegezte, hogy mit is érdemes tudni a határozatról, és arról, hogy az milyen hatással lesz az ózdi közfoglalkoztatásra.

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere csütörtöki közleményében értesítette lapunkat, hogy “a NAIH meghozta határozatát, mely megerősíti Ózd város vezetését abban, jó úton indult el abban a vonatkozásban, hogy a közfoglalkoztatás terén a jogos társadalmi igényeknek megfelelően intézkedéseket hozzon a fegyelmezett, rendezett munkavégzés érdekében”. Korábban olyan híresztelés indult, miszerint a város akár milliós bírságra is számíthat, de ez nem így lett.

A határozat az előzőekben ismertetett feltételek teljesítése esetén lehetővé teszi azt is, hogy büntetőeljárásban történő felhasználás céljából abban az esetben készüljön felvétel, ha bűncselekmény elkövetésének veszélyével reálisan számolni lehet, és a büntetőjogi felelősséget alátámasztó bizonyíték más módon nem szerezhető be. Erre azért is van szükség, mert többször volt olyan, hogy a munkairányítókat megfenyegették, hogy “feldarabolják, megölik, elássák.” A kamera segítségével az ilyen fenyegetések bizonyíthatóak lesznek – közölte korábban az Alfahírrel a városvezető.
Janiczak úgy fogalmazott: Ózd város vezetése megköszöni a NAIH eljárását, amivel jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a jogos társadalmi igényeket kielégítő intézkedéseink jogszerű keretek között történjenek.
Forrás: alfahir.hu

Hozzászólás