Home Magyarország Adománygyűjtést indít az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Kárpátalja

Adománygyűjtést indít az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Kárpátalja

1391

Adománygyűjtést indít az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Kárpátalja

Adománygyűjtést indít az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Kárpátalja megsegítésére a beregszentmiklósi magyar emlékhely régészeti feltárása, illetve beregszászi és tiszapéterfalvi magyar családok tűzifavásárlása érdekében.

Beregszasz
A magyarság megmaradását és történelmi örökségének megőrzését szolgálja a Telegdy-Rákóczi várkastély régészeti feltárása, ahol egy kárpátaljai magyar emlékhely kialakítása a cél. Az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kar tanárai, illetve történelem szakos hallgatói ezért régészeti munkát végeznek július 6-26 között Beregszentmiklóson. A Mihók Richárd egyetemi adjunktus által vezetett feltáráson 14 magyar diák is közreműködik. A várkastély feltárása hozzájárul az egyetemes magyar történelem jobb megismeréséhez, a korai századok (15-16. sz.) állapotának megértéséhez.
Az egyesület emellett két, zömében magyarlakta település, Beregszász és Tiszapéterfalva rászoruló családjainak tűzifavásárlása érdekében is gyűjtést indít. Az adományozás feltételeiről az OTEI honlapjáról lehet részletesen tájékozódni. Október elején az egyesület szakmai kirándulást szervez Kárpátaljára, ahol a két település polgármesterének átadják a tűzifa vásárlására összegyűlt adományt. A szakmai kirándulásról szintén a www.otei.hu oldalán informálódhatnak.

Forrás: MTI/OTEI.hu

Hozzászólás