Home Hírek Így kapcsolták le az újabb ózdi zsarolókat- videóval

Így kapcsolták le az újabb ózdi zsarolókat- videóval

1473

Így kapcsolták le az újabb ózdi zsarolókat- videóval

Apját és anyját követte a börtönbe a két fiú, mert a gyanú szerint ők is részt vettek több Putnok környéki lakos megfélemlítésében, melynek eredményeként a család néhány év alatt többmilliós bevételre tett szert.

Több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, valamint egy rendbeli személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság L. Krisztián 29 éves és L. Zoltán 27 éves putnoki lakosok ellen.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a korábban előzetes letartóztatásba helyezett szüleikkel közösen több éven át környékbeli lakosokat fenyegettek meg és tartottak félelemben, hogy amennyiben nem fizetik meg részükre az általuk meghatározott, különböző nagyságú összegeket, akkor a sértetteket és azok családtagjait bántalmazni fogják.


Az időközben beszerzett újabb bizonyítékok eredményeként a helyi zsaroló „klán” két újabb tagját az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói 2015. július 1-jén délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alegység munkatársainak bevonásával egy tervezett rajtaütés során fogták el.
A szövevényes ügy két újabb gyanúsítottját a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra az Ózdi Járásbíróság 2015. július 3-án elrendelt.

Forrás: Police.hu

Hozzászólás