Home Hírek Így telt a nyári napközis sporttábor

Így telt a nyári napközis sporttábor

1331

Így telt a nyári napközis sporttábor

Idén is megrendezte nyári napközis sporttáborát a Lóci DSE. A héten az egyesület utánpótláskorú kapusai vették birtokba a Városi Sportcsarnokot, a jövő héten a mezőnyjátékosok izzadnak majd a létesítményben. A foglalkozásokon a még nem igazolt fiatalok is részt vehetnek, hisz a sporttábor egyfajta tehetségkutatóként is szolgál.

Kilenc évvel ezelőtt hirdetett először nyári kézilabda tábort gyerekeknek a Lóci DSE vezetése. Ahogy minden évben, úgy idén is több turnusban zajlik a program a Városi Sportcsarnokban. A napközis jellegből adódóan az edzések mellett ebéd és egyéb szabadidős program is várja a táborlakókat. Az elmúlt napokban az utánpótláskorú kapusok dolgoztak a sportlétesítményben, Barta Zsolt irányításával. A zárófoglalkozáson a héten végzett feladatsorok mindegyikét átismételték a fiatalok.

„Ebben az öt napban megpróbáltunk minden olyan fontos dolgot átvenni, ami nekik a későbbiekben szükséges lehet. Ezek a gyerekek folyamatosan nálunk játszanak, illetve egy kislány van, aki Vácott véd, de most ő is itt van nálunk. Az átlövőképzés, a beállóból és a szélről jövő lövések hárítását is gyakoroltuk velük, vagyis kompletten mindent, amire egy kapusnak szüksége lehet” – fogalmazott a Lóci DSE edzője, Barta Zsolt.

Barta Zsolt öt ifjú kapuvédővel dolgozott a héten. A gyerekek azt mondják, nagyon szeretnek a gólvonalon állni, mert egy-egy jó védéssel sokat tudnak hozzátenni csapatuk sikeréhez.

„Szeretem, ha csapattársaim bíznak bennem és ott állhatok mögöttük. Úgy kerültem a kapuba, hogy 4 évvel ezelőtt elmentünk Hajdúnánásra egy tornára, ahol a kapusunk lesérült és én voltam az, aki be mert állni helyette” – mondta Tengely Annabella, a Lóci DSE kapusa.

Barta Zsolt elégedett a gyerekek héten nyújtott teljesítményével és a fiatalok is úgy ítélik meg, hogy hasznos volt számukra az egyhetes program.

„Szerintem mindenki fejlődött a tábor alatt, de a jövő héten is folytatjuk a munkát, de már egy másik kapustáborban” – nyilatkozta Henyecz Márk, a Lóci DSE kapusa.

A jövő heti kapustábornak Szilvásvárad lesz a helyszíne, ahol a 78-szoros magyar válogatott kapuvédő, játékosként kétszeres-, edzőként kilencszeres magyar bajnok Bakos István foglalkozik majd az ózdi gyerekekkel.

 

Hozzászólás