Home Hírek Már 10 éve diákok vigyázzák az ózdi strandolókat

Már 10 éve diákok vigyázzák az ózdi strandolókat

1667

Már 10 éve diákok vigyázzák az ózdi strandolókat

Ózdon már tíz éves múltra tekint vissza a „Diákok a Biztonságért” elnevezésű akció. Az elmúlt években a helyi strand területén szolgálatot teljesítő tanulók jóvoltából jelentősen javult a fürdő köz- és vagyonbiztonsága.

Ezen a nyáron újra diákok is vigyáznak a közrendre az ózdi városi strandon. A Diákok a Közbiztonságért akció idén már tizedik alkalommal indult útjára 2015. július elejétől.

 

A „Diákok a Biztonságért” projektet az ózdi strandfürdő biztonságának szavatolása érdekében, főként a lopások megelőzésére hívta életre egy évtizede az Ózdi Rendőrkapitányság, az Ózd Vízmű Kft. és az Ózdi Polgármesteri Hivatal. A kitűzött cél ez évben is ugyanaz maradt: megőrizni a strandolók köz- és vagyonbiztonságát.

 

A putnoki és ózdi középiskolások a szünidő alatt látják el a szolgálatukat. A „járőrpárosok” főleg a megelőzés eszközeivel operálnak, így figyelmeztetnek, ha kell, vagy szórólapokat osztanak, melyek hasznos tanácsokkal látják el a fürdőzőket.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a diákok közösségi munkájának eredményeként jelentősen javult az ózdi strandfürdő és kemping köz- és vagyonbiztonsága.

Forrás:police.hu

Indexkép: termalfurdo.hu

Hozzászólás