Már 10 éve diákok vigyázzák az ózdi strandolókat

Már 10 éve diákok vigyázzák az ózdi strandolókat

Ózdon már tíz éves múltra tekint vissza a „Diákok a Biztonságért” elnevezésű akció. Az elmúlt években a helyi strand területén szolgálatot teljesítő tanulók jóvoltából jelentősen javult a fürdő köz- és vagyonbiztonsága.

Ezen a nyáron újra diákok is vigyáznak a közrendre az ózdi városi strandon. A Diákok a Közbiztonságért akció idén már tizedik alkalommal indult útjára 2015. július elejétől.

 

A „Diákok a Biztonságért” projektet az ózdi strandfürdő biztonságának szavatolása érdekében, főként a lopások megelőzésére hívta életre egy évtizede az Ózdi Rendőrkapitányság, az Ózd Vízmű Kft. és az Ózdi Polgármesteri Hivatal. A kitűzött cél ez évben is ugyanaz maradt: megőrizni a strandolók köz- és vagyonbiztonságát.

 

A putnoki és ózdi középiskolások a szünidő alatt látják el a szolgálatukat. A „járőrpárosok” főleg a megelőzés eszközeivel operálnak, így figyelmeztetnek, ha kell, vagy szórólapokat osztanak, melyek hasznos tanácsokkal látják el a fürdőzőket.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a diákok közösségi munkájának eredményeként jelentősen javult az ózdi strandfürdő és kemping köz- és vagyonbiztonsága.

Forrás:police.hu

Indexkép: termalfurdo.hu

Ajánlat

Archívum

Close
%d blogger ezt szereti: