Home Interjúk Napi Janiczak- Összefogás, megnyert per, diákmunka (július 3.)

Napi Janiczak- Összefogás, megnyert per, diákmunka (július 3.)

1244

Napi Janiczak- Összefogás, megnyert per, diákmunka (július 3.)

2015. július 3. péntek
• Fogadónap • Projekt • Diákmunka • Érseki látogatás • Pert nyert a Jobbik Turiné Orosz Margittal szemben

► Fogadónapot tartottam tegnap, így újra volt alkalmam a hozzám forduló ózdiakon segíteni, őket útba igazítani a hivatali útvesztők során.

► Az Önkormányzat sikeresen pályázott az Államreform Operatív Program keretében, a „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” című pályázati kiírás keretében. A projekt címe „Területi együttműködést segítőprogramok kialakítása az Ózdi járásban.

A projekt célja, hogy olyan együttműködés alakuljon ki az Ózdi Járáshoz tartozó települési önkormányzatok és a helyi önkormányzati intézmények, valamint a civil és gazdasági szereplők között, mely a helyi esélyegyenlőségi programokban foglalt társadalmi felzárkóztatást minél hatékonyabb megvalósulását szolgálja a járásszékhely önkormányzat koordinációs tevékenységének köszönhetően.

Az első rendezvény célja az idősek és fogyatékkal élők szociális és egészségügyi ellátásában résztvevő szakemberek részvételével az időskorúakat és fogyatékkal élőket érintő problémák feltárása, a szociális védőháló erősítése és az ellátó rendszer járási szintű fejlesztési lehetőségeinek bemutatása szakmai előadók bevonásával.
Itt is olvashat róla: http://ozd.hu/news.php?id=3449

► “Összesen 177 diáknak lesz lehetősége idén nyáron diákmunkára az önkormányzati cégeknél. A jelentkezők két turnusban dolgozhatnak majd, júliusban napi hat órában, augusztusban pedig napi négy órában, közel azonos bérezésért. A 16 és 25 év közötti fiatalok a város hat intézményében végezhetnek majd nyári munkát, a kultúra, a sport, az oktatás és az egészségügy területén.”
http://ozd.hu/news.php?id=3446

A jelentkezési lehetőség ma véget ért, a létszámkeret feltöltésre került.
http://ozd.hu/news.php?id=3437
Azt a tájékoztatást kaptam, hogy több mint 280 jelentkező volt, így sajnos nem tudtak mindenkit felvenni, de a 177 fős létszám elég szép.
Köszönjük a sok dolgozni kívánó fiatalnak a jelentkezést! Bízom benne, hogy több szempontból is hasznos lesz számukra. Egyrészt a megkeresett pénz segítheti őket tanulmányaikban, vagy céljaik elérésében, másrészt betekinthetnek a város több területének munkájába, kipróbálhatják magukat, és hasznosan tölthetik el szünidejüket.
Jó munkát kívánok mindenkinek!

► Mischinger Ferenc plébánossal közösen tettünk ma látogatást Dr. Ternyák Csaba egri érseknél, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnökénél. A látogatás célja bemutatkozás volt a részemről és útbaigazítás kérése, hogy miként jelenhetnék meg a Szent Atya, Ferenc Pápa színe előtt, akitől áldást szeretnék kérni Ózd városára.
Ez utóbbival kapcsolatban elmondta az Érsek Úr, hogy az esély igen csekély, egy személyes fogadásra, de segített, hogy merre induljak el. Kellemesen elbeszélgettünk, minek köszönhetően kölcsönösen jobban megismertük egymást. Érsek Úr azt mondta, az ózdiak egy fiatal, de bölcs vezetőt választottak maguknak. Nagyon jól estek a szavai.
Érsek Úrtól és Plébános Úrtól is kaptam könyv ajándékot. Hálásan köszönöm!

Mischinger atyának köszönhetően, útközben mélyebb ismereteket szerezhettem az Egyház berendezkedéséről, szervezetéről, a szerzetesrendekről és több témában is kikértem a véleményét.
Nagyon hasznos délután volt a mai!

► Jogerősen pert nyert a Jobbik Turiné Orosz Margit ellen

A tegnapi napon a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, elmarasztalta Turiné Orosz Margit volt fideszes képviselőt a 2014-es őszi kampány során nyilvánosságra került hangfelvétel miatt.

A jogerős ítélet szerint Turiné Orosz Margit köteles levélben elnézést kérni a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól a nyilvánosságra került hangfelvételen elhangzott valótlan állításai miatt.

Várjuk Turiné Orosz Margit volt fideszes képviselő asszony bocsánatkérő levelét.

Az Alfahír cikke: http://alfahir.hu/ciganyokat_ijesztgetett_a_fideszes_a_jobbiktol_koteles_bocsanatot_kernie

Kellemes nyárestét kívánok!

-írta Janiczak Dávid polgármester 2015. július 3-án

2015. július 3. péntek• Fogadónap • Projekt • Diákmunka • Érseki látogatás • Pert nyert a Jobbik Turiné Orosz Margittal…

Posted by Janiczak Dávid on 2015. július 3.

 

Hozzászólás