Home Interjúk Napi Janiczak: Rémhír és Csúszdapark – Ez történt ma

Napi Janiczak: Rémhír és Csúszdapark – Ez történt ma

1545

Napi Janiczak: Rémhír és Csúszdapark – Ez történt ma

Újabb nap, újabb Napi Janiczak adagról számolunk be! Ne feldje forrásunk Polgármester úr Facebook profilja

2015. július 7. kedd
Területbejárás • Csúszdapark • Fali kertészet • Új út Ózdon • Nyertes pályázat • Kirakat akció! • Újabb atrocitás a közmunkában • Rémhír

► Területbejárást tartottunk a városközpontban, melynek során a városképet rontó hibákat kerestünk. A város többi területére is eljutunk a jövőben, de mivel a legforgalmasabb hely a város központja, ott kezdtük a hibafelmérést és találtunk is. Leszakadt burkolati elemek, sérült szegélykövek, rossz állapotú padok, összefirkált graffitizett falak, betört kirakatok. A szükséges lépések megtétele folyamatban van. Ami a város tulajdona azt helyreállítjuk, ami magántulajdon, ott felszólítjuk a tulajdonost a helyreállításra.

„A Városközpontot járták be ma délelőtt városunk vezetői. Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester a Településfejlesztési Osztály vezetőjével közösen mérte fel a településrész állapotát. A hiányosságokat feljegyezték, és még ebben az évben igyekeznek is helyreállítani a leromlott állapotú, vagy megrongált elemeket.”
http://ozd.hu/news.php?id=3453

► Az idegenforgalom növelését célzó programpontunk alapján csúszdaparkot tervezünk a strandra telepíteni. A városon jelentős számban utaznak keresztül lengyel és szlovák turisták, akiket idegenforgalom növelő intézkedésekkel, beruházásokkal itt tarthatnánk Ózdon. Ennek sok összetevője van, egyik eleme a strand a fejlesztése. A csúszdák telepítésével foglalkozó cég képviselőjével, Pálfi Lajossal jártuk be a strandot és megkezdődik a tervezés, a költségvetés elkészítése, mi pedig közben keressük a forrásokat. Az úriember ígérete szerint, lengyel származásomra való tekintettel, még ebben a szezonban érkezni fog egy halacskás kis gyermekcsúszda a kismedencéhez, melyet ajándékba kap Ózd város a lengyel cégtől, függetlenül attól, hogy a csúszdaparknak ki lesz a kivitelezője, vagy elő tudjuk-e teremteni a szükséges anyagi fedezetet.

“Csúszdapark épülhet a városi strandfürdőben. A leendő kivitelező cég szakembere beruházásra alkalmasnak tartja a területet, de mint mondta: a fejlesztést gondos tervezőmunkának kell megelőznie. Ózd város polgármestere szerint a csúszdapark az idegenforgalom fellendítésében is nagy segítséget nyújthat, ezért minél gyorsabban igyekeznek megteremteni a megvalósításhoz szükséges pénzügyi kereteket.”http://ozd.hu/news.php?id=3459

► Megtekintettük Alpolgármester Úrral a levendulaültetvényünk bővítését is. A Lam utca végén, a völgyben két hektárral növeltük idén a levendulaültetvényt. Eközben elkészültek azok a kis levendula-párnák is, melyeket szekrénybe, a ruhák közé helyezve, felakasztva, távoltartja a kártevőket. A városközpontban, a Nemzetőr út és a Nagyparkoló között található szürke beton támfal pedig textilből készült zsebekkel borítódik be, melybe szamóca és saláta van ültetve. Szeretnénk ha idővel az összes nem kellemes látványt nyújtó betontámfal „bezöldülne”.
„Szamócával és salátával dekorálja a támfalakat a Startprogram Iroda. Az első fal-kertészetet ma kezdték el telepíteni a Nemzetőr úton. A szürke támfalakról ezentúl folyton érő gyümölcsöt szemezgethetnek majd a járókelők. Az új dekoráció nemcsak a Városközpontban teszi szebbé a környezetet, a tervek szerint az Újváros téren is hasonlóval fedik majd be a betontámfalakat.”
http://ozd.hu/news.php?id=3455

► Elkészült képviselői körzetemben a Ráctag utat a Puskás úttal összekötő új, aszfaltozott útszakasz, mely a Ráctag-tető megközelítését segíti elő. Eddig ugyanis csak egy úton lehetett felmenni vagy lejönni, melyen ha bármilyen előre nem látható eset történt, megállt a forgalom. Az egyébként is veszélyes és túlterhelt utat egészíti ki a most megépült. Balesetmentes közlekedést kívánok rajta, bízom benne, hogy minden ott élő megelégedéssel használja majd ezt az új megközelítési lehetőséget.

► „TISZTELT PÁLYÁZÓ! Örömmel tájékoztatjuk, hogy az NKA miniszteri keretére benyújtott és a fenti azonosító szám alatt nyilvántartott A VI. ÓZDI JAZZPARÁDÉ – JAZZ TO ROCK 2015. ELNEVEZÉSŰ RENDEZVÉNY MEGVALÓSÍTÁSÁRA célú pályázatával igényelt 3.371.800 Ft támogatásból Balog Zoltán miniszter úr 2015. 06. 15.-i döntési napon 3.000.000 Ft támogatást ítélt meg.”

Így szól a Nemzeti Kulturális Alap levele. Ezúton is köszönöm Riz Gábor országgyűlési képviselő úrnak a város érdekében tett közbenjárását!

Az idei Jazzparádé megrendezése nagyságrendileg 5 millió Forintba került, és mivel az érdeklődés jócskán a várt alatt maradt minden kezdeti bizalom ellenére is, így a bevétel körülbelül 1 millió Forint volt. Ehhez jelent nagy segítséget a most elnyert pályázat, mely a rendezvény költségeinek nagyobbik részét fedezi.

► AKCIÓ! Akciósan bérelhetnek kirakatokat az Ózdinvest Kft.-től a Gyújtó Üzletsoron! A korábbi üzlethelyiség bérlési akciót követve, a vállalkozók, vállalkozni szándékozók megsegítésére, most kirakatokat bérelhetnek rendkívül akciós és kedvező áron. A részletekről az Ózdinvest oldalán tájékozódhatnak.
http://www.ozdinvest.hu/kapcsolat-…/14-t%C3%B3th-andrea.html

► Ma, azaz szerda reggel értesítést kaptam, egy a Győzelem úti kertészetben dolgozó munkairányító hölgytől, hogy incidens történt, kérte menjek ki a helyszínre. Azonnal így is tettem, mint azt korábban is megígértem nekik. Közben a Startprogram Iroda vezetői is megérkeztek helyszínre. A munkairányító hölgy elmondta, hogy az egyik munkás egy vita során leköpte őt. A munkás természetesen tagadta, majd különböző verziókban mondta azt el, hogy lehet hogy köpött, de az is lehet, hogy az nem találta el a munkairányítót, vagy nem is rá, csak mellé…, de egyébként pedig mi van akkor, ha ez így is történt volna… stb, stb.

Szerencsére más munkairányítók is látták az esetet akik alátámasztották a hölgy állítását. Heves vita kezdett kibontakozni, de rövidre zártuk. A helyszíni vitát követően a Irodánál jegyzőkönyv felvételére került sor, amelyben ugyan az érintett személy elnézést kért a munkairányítótól, ám ez a tényen már nem változtat. Ilyen magatartás sehol, semmikor, és semmilyen munkahelyen sem megengedhető.
Ezt követően elindításra került a köpdösődő munkaviszonyának azonnali hatályú megszüntetése.

► Kedves Ózdiak! Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy ha lehet járjatok már az interneten egy kicsit nyitott szemmel. Ne adjatok hitelt neve sincs „hírforrásoknak”. Ezek csak rémhíreket terjesztenek, arra hajtanak csak, hogy olyan cikket írjanak, amire sokan kattintanak. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy mennyi valóságalapot közvetítenek, általában semmit. Nincs impresszum, nem lehet őket utolérni.
NEM LESZ ÓZDON MENEKÜLTTÁBOR! Mint hogy orosz laktanya sincs a városban, a rémisztgetés ugyanis úgy kezdődik, hogy azokon a településeken lesz, ahol régi laktanyák vannak. Két napja folyamatosan engem kérdeztek, hogy tényleg lesz-e. Hát nem lesz, és ameddig én vagyok a polgármester az utolsó lélegzetemmel is megvédeném tőle a várost, de szóba sem került ilyen. Tehát ettől függetlenül, ne üljetek fel hiteltelen hírforrásoknak. Jelenleg a várossal kapcsolatban a leghitelesebbet olvassátok itt, és ez így is marad.

► “Önkéntesekből álló mentőcsoportot szervez az ózdi katasztrófavédelem. A helyi tűzoltó- parancsnokságon azon civilek jelentkezését várják, akik késztetést éreznek arra, hogy segítsék a hivatásos állományt egy-egy nagyobb káreset elhárításban. Az önkéntes mentőcsapat, térségünk földrajzi adottságai miatt jellemzően az árvizek megelőzésében, elhárításában venne részt.” http://ozd.hu/news.php?id=3461

Jó éjszakát mindenkinek! Ne féljenek a vihartól!

Hozzászólás