Home Hírek Napi Janiczak: West Endben jártak az ózdiak, kamerás közfoglalkoztatás

Napi Janiczak: West Endben jártak az ózdiak, kamerás közfoglalkoztatás

1694

Napi Janiczak: West Endben jártak az ózdiak, kamerás közfoglalkoztatás

Janiczak Dávid polgármester úr az alábbiakat foglalta össze Facebook oldalán. Mi mást tehetnénk, mint ahogyan azt ígértük a Napi Janiczak olvasóinak mi is közöljük az üzenetket.

2015. július 8-9. szerda, csütörtök

► A West End City Centerben a II. Címerkiállítás megnyitóján vehettünk részt, mivel most Ózd város címere is bekerült a bemutatott címerek közé. A kiállításon egy QR kód segítségével bővebb információkat is meg tudhat a városról a kedves érdeklődő. Fontos az turisztikai tervek megvalósításához, hogy minél többen megismerjék városunk pozitív oldalait, szépségét, vendégszeretetét!

A megnyitó műsorának legjelentősebb előadása az Ózdi Néptánc Egyesület fellépése volt, melyet mi sem ír le jobban, mint a szervezők köszönete, amit ezúton tolmácsolnék, hogy minden ózdi büszke lehessen ezekre a fiúkra és lányokra, akik ország-világ előtt öregbítik városunk hírnevét!

„Gémesi György, MÖSZ elnök úr nevében ezúton is szeretnénk megköszönni megtisztelő részvételüket a WestEnd City Címerkiállítás megnyitóján.
Külön KÖSZÖNET az Ózdi Néptánc Egyesület fellépőinek! Gratulálunk az Egyesületnek és a fellépő táncosoknak! Az előadott néptáncok fantasztikus élményt nyújtottak a jelenlévőknek.”

„Több mint 400 magyar település címere tekinthető meg azon az interaktív címerkiállításon, amely 2015. július 8-án nyílt meg a WestEnd City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg hazánk „legforgalmasabb piacterén”. A kiállítás kísérőrendezvényeként izgalmas, országos nyereményjátékot is indul.
„Ahogy Magyarországnak a Szent Korona, úgy egy-egy településnek a címer jelenti az identitás legfontosabb szimbólumát, egy ilyen kiállítás pedig ünnepnap a hétköznapok gondjai, problémái közepette, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége idén is örömmel vett részt a rendezvény koordinálásában” – mondta Gémesi György.”
http://www.moszlap.hu/…/magyarorszag-masodszor-is-bekoltozi…

► A borászati programpontunkkal is haladunk, több vonalon dolgozunk egyszerre.
Ma az Innováció a Borászatban c. konferencián jártunk Dobos Eszter gazdasági igazgatónkkal, Restás Tibor, a Nicron ügyvezető igazgatójának meghívására. Restás úr ózdi származású, közös célunk, hogy lehetőséget találjunk arra, hogy egy ózdi üzemet nyitva, itt gyárthassák a legmodernebb borászati gépeket, eszközöket. Sok lépés áll még előttünk, a mai az ismerkedésé volt. Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke fel is ajánlotta segítségét, nem csak ezen vonalon, de egy tájékoztatót is kapok tőle a napokban, hogy a mi térségünk milyen szőlő fajták termesztésére alkalmas, majd később abból milyen borokat érdemes készíteni.

► PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK!
„Az országos, ingyenes pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresünk, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára, és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására és saját vállalkozásuk beindítására.
A Példakép Pályázat fődíja 3 millió forint, különdíja 1 millió forint, továbbá a zsűri által legjobbnak ítélt vállalkozókat bemutatjuk a „Példaképek 2015” kiadványban. Emellett szakmai különdíjakat is odaítélünk a januárban megrendezésre kerülő gálaestünkön.
A pályázatra az alapítvány weboldalán lehet jelentkezni:http://www.peldakep.hu
A jelentkezési határidő: 2015. augusztus 31.”

► K Ö Z L E M É N Y
Határozatot hozott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ózdi közfoglalkoztatott munkavállalók kamerás megfigyelésével kapcsolatban

2015 májusában bejárta az országos sajtót a hír, mely szerint akár több millió forint büntetésre számíthat Ózd a közfoglalkoztatott munkavállalók kamerás megfigyelése miatt.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2015. május 14. napján helyszíni ellenőrzést tartott állampolgári bejelentés alapján, és megindította ezzel kapcsolatban a vizsgálati eljárást.

A Hatóság 2015. június 8. napján az eljárásban határozatot hozott. A határozatban foglaltak megerősítik Ózd város vezetését abban, hogy jó úton indult el abban a vonatkozásban, hogy a közfoglalkoztatás terén a jogos társadalmi igényeknek megfelelően intézkedéseket hozzon a fegyelmezett, rendezett munkavégzés érdekében.

A Hatóság határozata nem állapított meg jogsértést és az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem szabott ki büntetést!

A Hatóság határozata lehetővé teszi, hogy amennyiben Ózd Város Önkormányzata a 2015. május 5-től hatályos Adatkezelési Szabályzatát a határozatban foglaltaknak megfelelően módosítja és ennek megfelelő adatkezelési folyamatokat alakít ki, kivételes esetben a közfoglalkoztatásban dolgozók által a munkaviszonnyal összefüggésben elkövetett esetleges szabálytalanságok és jogsértések elkerülése és azok megtörténtének dokumentálása érdekében, a Hatóság által meghatározott fokozatos rendszer mentén kivételes esetekben felvételt készítsen.

Lehetővé teszi a határozat az előzőekben ismertetett feltételek teljesítése esetén azt is, hogy büntetőeljárásban történő felhasználás céljából abban az esetben készíthető felvétel, ha bűncselekmény elkövetésének veszélyével reálisan számolni lehet, és a büntetőjogi felelősséget alátámasztó bizonyíték más módon nem szerezhető be.

Ózd város vezetése megköszöni a Hatóság eljárását, amivel jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a jogos társadalmi igényeket kielégítő intézkedéseink jogszerű keretekben történjenek.

Forrás és indexkép: Janiczak Dávid facebook oldala

Hozzászólás