Home Hírek Riz Gábor besült: Sokat akar a szarka…

Riz Gábor besült: Sokat akar a szarka…

20274

Sokat akar a szarka, nem bírja a farka…tartja a mondás.

Nos, valami ilyen történt Riz Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselővel a mai napon. A képviselő  a mai parlamenti ülésnapon egy szóbeli kérdéssel fordult Janiczak Dávid tiszteletdíjával kapcsolatosan saját Miniszteréhez, melyben a polgármester javadalmazását kérte számon.

Ritkán beszél Ózdról Riz

Riz hosszasan érvelt Janiczak “álláshalmozása ellen” hozzászólásában. De elég erőltetettnek tűnt a felszólalás.

Érdekes tény, hogyha valaki végigböngészi az országgyűlési naplót, feltűnő lehet, hogy Riz Gábor Levente felszólalásában milyen keveset hangzott el eddig 6 éves munkája alatt Ózd neve, most mégis Ózdról és a polgármesterről beszélt. Sőt, feltehetjük bátran a kérdést, hogy Riz Gábornak hat éve, mióta Ózd és környékének országgyűlési képviselője, miért csupán a mai az első indítványa, amiben Ózd neve szerepel?

Riz_Gabor_576x356

Úgy tűnik nem csak nagy feladatot, hanem nehéz feladatot is vállalt el, illetve olyat, ami úgy tűnik nem is igazán állt jól neki.

Mert , ahogyan erre a mai ülésnapon egy pár perccel később fény derült Riznek is van érdekes ügye, ha közpénzekről van szó. Erről beszélt Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője, azonnali kérdése során.

A trükkös 8 milliós közbeszerzési értékhatár a probléma

Szilágyi György felszólalásában, felvezetésként beszélt arról, hogy a közbeszerzési szabályok kiskapuját kihasználva egyre gyakrabban találni olyan szerződéseket, amelyeket 7.900.000 Ft értékben kötnek, hogy nem lépje át a 8.000.000 Ft-os határt a beszerzés, mert akkor már nem kell megjelentetni a Közbeszerzési Értesítőben a beszerzést, a szerződést, így homályban tartható a szennyes.

Szilágyi György Jobbikos képviselő
Szilágyi György Jobbikos képviselő

Fel is hozott egy példát, Riz Gáborra hangolva:

Riz Gábor cége az OKT-FORM Bt beszámolóiban érdekesen alakulnak a számok. Egyes években szinte nulla a cég eredménye, tehát megbízása nem is volt, míg máskor például 2012-ben az említett 7.900.000, 2014-ben pedig – ne feledjük, választások év volt, tehát minden forint számít – 7.995.000 forint eredménnyel zárt, másképpen fogalmazva az adófizetők pénzéből maximális hasznot hajtott magának

Lyuk lehet Riz vagyonnyilatkozatában?

Majd folytatta a képviselő: Riz Gábor, aki az ózdi polgármester 21 éves, 640 ezer forintért vásárolt, Riz Gábor szavaival élve “luxusautója” miatt aggódik minden utcasarkon, arra sem adott még választ, hogy felveszi -e  a miniszteri biztosi pozícióhoz dukáló helyettes államtitkári fizetését? Mert ha igen ez miért nem szerepel az országgyűlési képviselő Riz Gábor vagyonnyilatkozatában.

Balassagyarmaton is csurrant-cseppent Riznek

Még egy érdekes ügy fűződik a pénzügyek után érdeklődő Fideszes képviselő körül: Balassagyarmat városa, szocialista kormányzás alatt, 2009. július 10-én nettó 9.916.667.- forint értékű megbízási szerződést kötött OKT-FORM Gazdasági Tanácsadó és Oktató Betéti Társasággal, melynek ez idő tájt a cégjegyzésre jogosult beltagja Riz Gábor volt. A megbízás a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola tornaterem építésével összefüggő projektmenedzsment tevékenység ellátására irányult.

Ez azért is érdekes összegű projektmenedzselési megbízás, mert önmagában az egész beruházás 255 millió forint értékű volt, így a szokásos összeghez képest elég nagynak tűnik a megbízás nagysága.

A Jobbikos véleménye Riz céges ügyeiről

Szilágyi György a jobbik korrupció ellenes kampányának vezetője elmondta, véleménye szerint az ilyen gazdálkodás eleve felveti a tisztességtelenség, az etikátlanság, az erkölcstelenség, sőt mi több a korrupció gyanúját és arra várja a Miniszterelnökség válaszát, hogy Riz Gábor említett bevételei mögött pontosan milyen megbízások állnak?

Illetve, hogy elfogadhatónak tartja-e a közpénzek védelmére hivatott árverseny ilyen módon történő kijátszását?

Amennyiben valóban közpénzből hízik Riz Gábor cége, indokoltnak tarja-e az egyes kifizetések törvényességének teljes körű kivizsgálását?

Nézze meg nálunk a jobbikos képviselő felszólalását:

 

1 COMMENT

Hozzászólás