Home Hírek NB1/B kézilabda: Fontos pontok Orosházáról

NB1/B kézilabda: Fontos pontok Orosházáról

1737

Fontos pontok Orosházáról

Háromgólos győzelmet aratott Orosházán az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. Az NB I/B-s bajnokság 20. fordulójában a hazai gárda a legerősebb összeállításában lépett pályára, valamennyi kettős engedéllyel szereplő fiatal ott volt az alföldiek keretében. A hazaiak 45 percig vezettek, jól álltak, de a piros-kékek a meccs utolsó szakaszában egyértelműen az ellenfelük fölé nőttek, így megérdemelten szerezték meg a két bajnoki pontot.

ofkseu23_oamozdikc10

Nem volt egyszerű, de ezt előre is tudni lehetett. A kiváló képességű, fiatal játékosokkal rendelkező Orosháza ugyanis a tavaszi idényben számos szoros mérkőzést játszott, az aktuális ellenfelük többször csak a szerencsének köszönhette, hogy egy-két góllal le tudta győzni őket. Az alföldiek az ÓAM-Ózdi KC elleni találkozót is lendületesen kezdték. Az NB I-es csapatban is jó teljesítményt nyújtó Knezevic mozgatta az ellenfelet, de komolyan kellett figyelni Stojanovra és a többi orosházira is. Az összecsapás első szakaszában a beállós semlegesítése okozott nehézséget, és néhány átlövés is utat talált Tóth Koppány kapujába, amivel még nem lett volna különösebb probléma. A gond ott kezdődött, hogy az egy héttel ezelőttihez hasonlóan, ezúttal is több ziccer kimaradt a vendéglátók kapuja előtt. Ennek köszönhetően az Orosháza három, négy, egy alkalommal öt góllal is vezetett a mieink ellen. 14-9-ről azonban hamar sikerült visszajönni, Frey duplája és Nyeste találata kellett mindehhez, de ekkor még a hazaiak újítani tudtak. Stojanov kétszer mattolt, és Knezevic is betalált, de a játékrész hajrájában Horváth és Frey két gólra hozta vissza az ÓAM-Ózdi KC-t.

ofkseu23_oamozdikc07

A második harminc percben viszont már egyértelműen úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt Szakál György együttese eltervezte. Ehhez szükség volt két kimagasló egyéni teljesítményre. Tóth Koppány lehúzta a rolót, heteseket és ziccereket fogott, a feljavult védekezésnek köszönhetően pedig az orosházi átlövéseket is jó százalékban hatástalanította. Ugyanakkor Nyeste Balázs pontos lövései és labdaszerzései is kellettek ahhoz, hogy a 40. percre sikerüljön utolérni a hazaiakat. Az Orosháza azonban kemény csatára késztette a piros-kékeket, 26-26-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután viszont Nyeste háromszor köszönt be, és Horváth is a legjobbkor szólt közbe. A négyes ózdi sorozatba csupán egyetlen orosházi gól „rondított” bele, ebben a szakaszban dőlt el a két bajnoki pont sorsa. Ezután az ÓAM-Ózdi KC már tudatos, megfontolt játékkal őrizte az előnyét, két perccel a lefújás előtt 28-33 állt az eredményjelzőn. A végén ugyan kimaradt egy büntető, és a hazaiak feljebb zárkóztak, de az ózdi sikerhez így sem férhetett kétség.

ofkseu23_oamozdikc02

ofkseu23_oamozdikc19

Ezen az estén igazi csapatként küzdött a gárda, a rendkívül szívós, tehetséges, feltörekvő ellenféllel szemben. Értékes győzelmet aratott a csapat, hiszen ezzel a két ponttal sikerült a lépést tartani az ugyancsak 23 egységet gyűjtött Kecskeméttel és Békéssel.

 

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 20. forduló

Orosházi FKSE-Linamar U23 – ÓAM-Ózdi KC 30-33 (17-15)

Orosháza, 100 néző. V.: Bárkányi, Bodóczi.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23: Miklós G. – Soós P. (4), Sándor B. (1), Jóga (3), Szeitl (2), KNEZEVIC (9), Stojanov (5). Csere: Kurián (k), Lipták (-), Branyiczki (3), Bella (1), Zalai (-), Pásztor Á. (-), Nagy A. (-), Jancsó (-), Pámer (2). Edző: Bárány Zsolt.

ÓAM-Ózdi KC: TÓTH K. – Cupkovic (2), Dukic (3), Sándor R. (5), Szilágyi D. (1), Fekete L. (1), Barta D. (2). Csere: Losonczi (k), FREY T. (6), Scitovszky (-), Horváth Sz. (3), NYESTE (8), Kóródi K. (-), Csépányi G. (2). Vezetőedző: Szakál György.

Bárány Zsolt: – Ez a mérkőzés is hűen leképezte az egész bajnoki teljesítményünket. Negyven percig kiválóan kézilabdáztunk, de a hajrára elfogytunk. Az ellenfél ekkor felénk kerekedett, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Szakál György: – Ahogyan vártuk is, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Az első félidőben sok ziccert hibáztunk, amit a lendületes fiatal csapat ki tudott használni. A fordulás után azonban fokozatosan felőröltük őket, Tóth Koppány és Nyeste Balázs remek egyéni teljesítménye mellett a csapat minden egyes tagja kivette a részét a sikerből.

ofkseu23_oamozdikc20

Hozzászólás