Home Ózd és térsége Elszalasztott lehetőség

Elszalasztott lehetőség

1858

Jelentős félidei hátrányt ledolgozva jött vissza mérkőzésbe a Nyíregyháza ellen az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. A rangadó hajrájában azonban több hazai lehetőség is kimaradt, ezért a fordítás nem jött össze a piros-kékeknek. A második harminc percben Szakál György csapata óriási szívvel kézilabdázott, ám a meccs első felében látott pontatlanságot, gyenge teljesítményt így sem tudták ellensúlyozni.

A végletek mérkőzésen mindkét csapat megjárta a hullámhegyet és a hullámvölgyet. Teljesen ellentétes félidőket láthatott a sportcsarnok közönsége, sokan az első harminc perc után már eltemették a mieink pontszerzési reményeit. Érthető módon, hiszen az első harminc percben az ÓAM-Ózdi KC komolyan asszisztált ahhoz, hogy a dobogón álló Nyíregyháza jelentős előnyt szerezzen. Elkapkodott, rossz, pontatlan lövések után, a vendégek lerohanásokból könnyű gólokat szereztek, így nagyon gyorsan nyílt az olló a két együttes között. A piros-kékek nehézkesen szőtték a támadásokat, a magas nyíregyházi fal többször is leblokkolta a lövéseket, csupán a beállós megjátszásában lehetett bízni ebben a szakaszban. Szilágyi Dávid rendkívül jól mozgott, gólokat szerzett, heteseket harcolt ki, ám ezek értékesítése is nehézséget okozott. Négy bűntető maradt ki, ami különösen fájó a végeredmény ismeretében. A szünetben nagyon mélyen voltak a mieink, a kilenc gólos távolság ledolgozása felettébb nehéz feladatnak tűnt.

okc-ny

Korábban azonban a két csapat történetében volt már hasonlóra példa, az ÓAM-Ózdi KC most is nekiveselkedett a hátrány szűkítésének. Összeállít a védekezés, Tóth Koppány teljesítménye feljavult, a második harminc percben pedig többen is a mérkőzés szintjének megfelelő teljesítményt nyújtottak. A jobbszélen ezúttal egyáltalán nem ment Cupkovicnak, a helyére érkezett Kóródi Koppány viszont két gyors góllal adta vissza a reményeket. A zavaró védekezés eredményes volt, Nagy Patrik is kiválóan szállt be a meccsbe, és negyed órával a vége előtt elkezdtek éledezni a remények. A karmesteri pálcát ebben a szakaszban Frey Tamás vállalta magára, aki mezőnyből és a hetesvonalról is megbízhatóan, jól kézilabdázott. 17-24-ről, 22-25-re módosult az eredmény néhány perc leforgása alatt, sőt kilenc perccel a lefújás előtt Frey hetesét követően már 24-25 állt az eredményjelzőn. Ekkor gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött, hiszen a Nyíregyháza nagyon leült, az ÓAM-Ózdi KC pedig megérezte a lehetőséget. A vendégek azonban rendre újítani tudtak, sokáig tartották a két-háromgólos előnyüket, hiszen a végén egy-egy hiba ismét belecsúszott a mieink játékába. A pontszerzésre azonban így is volt lehetőség, de 28-30-nál Sándor ziccere kimaradt, az ellentámadásból pedig a vendégek bebiztosították a győzelmüket.

okc-nyíre

Nagy meccs volt, kár az első félidőért, mert akkor a csapat mélyen a tudása alatt játszott. A fordulás után ugyan sikerült megmutatni, hogy mentálisan milyen erős a társaság, ám a felzárkózás komoly energiát vett ki a játékosokból, így a pontszerzés ezúttal nem jött össze.

 

Jegyzőkönyv

Férfi NB I//B.,

Keleti csoport, 22. forduló

ÓAM-Ózdi KC – Nyíregyházi KC    30-33 (11-20)

Ózd, 500 néző. V.: Nagy F., Túróczy.

ÓAM-Ózdi KC: Tóth K. – Cupkovic (1), Sándor R. (5), Dukic (1), Szilágyi D. (3), Scitovszky T. (-), Barta D. (2). Csere: Losonczi (k), Nyeste B. (3), Horváth Sz. (3), FREY T.(9), Csépányi G. (-), NAGY P. (1), KÓRÓDI K. (2). Edző: Szakál György.

Nyíregyházi KC: Nagy L. – MUNKÁCSI M. (5), PÁNCZÉL Z. (6), Varga L. (1), Leiter I. (3), Kaplonyi Z. (2), Illés T. (5). Csere: Oláh Z. (k), Bécsi J. (3), GUBÓ A. (6), Dolic (2), Kurbely L. (-), Nagy Cs. (-), Vitális I. (-), Mihály B. (-). Edző: Varga Zsolt.

Szakál György: – Ennyi ziccert és hétméterest nem lehet elhibázni, mint ezen a mérkőzésen tettük. Egy félidő előnyt adtunk a bajnokság egyik legjobb csapatának, amit óriási akarattal sikerült eltüntetnünk. A hajrá így izgalmasan és feszülten alakult, de néhány rossz döntés miatt nem sikerült a nagy bravúr. A végletek teljesítményét nyújtottuk, sajnálom, hogy ez nem párosult eredménnyel.

Varga Zsolt: – Egy megnyert meccset kis híján kiengedtünk a kezünkből, csak magunknak tettük nehézzé a hajrát. Rengeteg indítás gólt lőttünk az első félidőben, kézben tartottuk a találkozót. A második harminc percre azonban teljesen leültünk, ami majdnem megbosszulta magát.

Hozzászólás