Home Hírek Polgárőrként is helytálltak a városvezetők

Polgárőrként is helytálltak a városvezetők

2465

Április 4-el kezdődően lomtalanítást hirdetett városunk hulladékkezelője. Ezen a napon, illetve az azt megelőző nap 19 órájáig Bolyok városrészen, az Árpád Vezér úton és annak térségében, az Újváros-téren és környékén, valamint a Nagy Imre úton helyezhetik ki a lakosok feleslegessé vált hulladékaikat a konténerek mellett.

Mint ahogyan az ilyenkor jellemző, sáskajáráshoz hasonlóan indult meg az említett térségekbe a siserehad, többnyire kerékpárral és babakocsival, vagy éppen kétkerekű kiskocsit húzván maguk mögött.

Forrás: ozd.hu
Forrás: ozd.hu

Talán kevesen tudják, de a konténerek mellett kihelyezett hulladék a hulladékkezelő cég tulajdonát képezi, ezért annak eltulajdonítása szabálysértésnek minősül. Ennek ellenére – vagy éppen a jogszabály ismeretének hiánya miatt – minden évben megismétlődik a kisebbség sáskajárása a lomtalanítás helyszínein. Ilyenkor széttúrt szeméthalom marad jellemzően utánuk, hangoskodásuk, arrogáns viselkedésük az emberekben félelmet, riadalmat kelt.

Polgármester úr még napokkal az akció előtt kérte a rendvédelmi szervek szolgálatainak megerősítését, hogy az eddig tapasztalt, a lakosság többségének körében is visszatetszést keltő tendenciát megállítsák, a jogsértő magatartást megszüntessék.

Mivel már április 3-án a déli órákban érezhető volt az, hogy a megerősített szolgálattal is nehézkes visszatartani a jogsértéseket, ezért városunk polgármestere és alpolgármestere polgárőrként szolgálatba helyezte magát és személyükkel erősítették a közrend biztonságát.

Janiczak Dávid és Fidrus Péter polgárőrként nemrégiben sikeres vizsgát tett, ennek okán tagjaivá váltak az ózdi polgárőr egyesületnek. Városunk vezetői sebtében szolgálati autóba pattantak és intézkedéseikkel igyekeztek visszaszorítani az egyre sokasodó “lomoló” csoportokat a tevékenységük folytatásától.

Forrás: ozd.hu

Mindenképpen eredményesnek mondhatom azt a tevékenységet, amelyet a mai napon alpolgármester úrral végrehajtottunk, hiszen több tucat emberrel értettük meg, hogy amit tesznek, az jogszabályellenes. Mindenkivel visszarakattuk a konténerekbe, vagy azok mellé a hulladékot, amit összegyűjtöttek és hazaküldtük őket azzal a feltétellel, hogy nem akarunk a későbbiekben találkozni velük hasonló körülmények között.”- nyilatkozta lapunknak Janiczak Dávid.

 

k
Forrás: ozd.hu

Kivétel nélkül megismerték a megszólítottak az egyenpólót viselő polgármestert, elfogadták az érveket és mindannyian csalódottan ugyan, de zsákmány nélkül távoztak.

Ezek az emberek többnyire azzal védekeztek, hogy mindig is elfogadott volt az, hogy ők lomtalanításkor elhordják az általuk még használható dolgokat. Én pedig azt sulykoltam beléjük, hogy jobb lesz, ha ők pedig elfogadják, hogy ebben a városban mostantól betartatjuk a törvény előírásait, senki sem lehet ez alól kivétel. Sajnos néhány lakóval is el kellett beszélgetnünk, hiszen előfordult, hogy ők maguk adták hozzájárulásukat ahhoz, hogy elvigyék a megunt dolgaikat ezek az emberek. Olyan is előfordult, hogy a pincébe engedték be őket a tulajdonosok, nem gondolván a potenciális veszélyekre”- tette hozzá Ózd város polgármestere.

A település vezetője kéri a tisztelt lakosságot, ne legyen partner abban, hogy az eddig tapasztalt tendencia fennmaradjon, tegyünk annak érdekében közösen, hogy a visszatetszést keltő sáskajárás és annak következményei megszűnjenek a városban!

A képek forrása: ozd.hu

Hozzászólás