Home Magyarország Aláírást gyűjtenek a kórházi ellátás megmaradásáért – Kórházakat érintő leépítés indult az...

Aláírást gyűjtenek a kórházi ellátás megmaradásáért – Kórházakat érintő leépítés indult az egészségügyben? (Videóval)

1732

Ne azt nézd mint mond! Azt nézd mit csinál! – hallhattuk már többször, és lehet beigazolódik?

Az egészségügyi átalakításokat érintően a szikszói kórház került kés alá és a megnyirbálások hatása akár országos vetületű is lehet.

A Jobbik frakcióvezető-helyettesének, Lukács László György és Hegedűs Edgár választó kerületi elnök által tartott közös sajtótájékoztató a szikszói kórházat (és ezáltal a lakosságot) érintő intézkedésekről szólt.

 

A sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg:

 

 

Átverték a lakosságot?

 

Mint Hegedűs Edgár elmondta, a szikszói kórház leépítése egy országos trendnek a része, melynek során az ellátás egyre távolabb kerül az emberektől.

Jelen esetben egy jól működő, felújított műtőt, a lakosok kényelmét szolgáló egynapos sebészetet számol fel a megyei kórház – mondta.

 

Hozzáfűzte: Ez ellentétes a kormány véleményével is, mely szerint pontosan az egynapos sebészeteket kell támogatni, fejleszteni. Szikszón tehát az ellenkezőjét teszik, mint amit a kormány mond.

 

 

Mi a hátulütője az intézkedésnek?

A lakosság mintegy 60-80 km-es távolságot kénytelen utazni az adott ellátás igénybevételéhez, amely bizony sokaknak (főként az idős, egyedül élő lakosokat ideértve) nehézségekbe fog ütközni.

 

Ez a helyzet közel sem egy kisebb város, vagy egy kisebb kórház problémája – jelentette ki Dr. Lukács László György.

A szikszói kórház példája azt támasztja alá, hogy a Fidesz elkötelezett a (főként) a kisvárosi kórházak leépítésében.

Az országgyűlési képviselő megemlítette, hogy hasonló sorsra jutott például a marcali kórházon túl a mezőtúri kórház is.

 

 

A kormány a jól megfogalmazott saját érdekével megy szembe.

A vidéki kórházak leépítésén túl már budapesti kórházak bezárását is felszínre hozta a kormány – tudatta Lukács.

 

 

Van kiút?

Jól látszik, hogy a Jobbik az egyedüli erő, aki komolyan vette ezeket a fenyegetéseket amelyek a kórházak irányába érkeztek, és a Jobbik volt az az egyedüli erő, aki konzultált az emberekkel. Ezt felmérve úgy látta helyesnek Magyarország második legerősebb pártja, hogy megkérdezi a lakosokat szükség van-e a kórházra- említette Lukács László.

 

 

Aláírásgyűjtéssel harcol a Fidesz kormány intézkedése ellen a Jobbik az emberek ellátásáért

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői azt szeretnék az aláírásgyűjtéssel is elérni, hogy a szikszói emberek a térséghez mérten elégséges ellátást kaphassanak. Az aláírásgyűjtés nem egy önálló intézkedés, hanem szorosan kapcsolható a Jobbik Valódi Nemzeti konzultációjához, hiszen az oktatás, egészségügy, korrupció témakörében szorosan integrálható a szikszói kórház esete.

 

Cél, az aláírásokkal alátámasztva üzenjenek a térség országgyűlési képviselőjének, illetve az egészségügyi kormányzatnak is a megszüntetés elleni tiltakozásként és az egészségügyi ellátás visszaállítására.

 

 

Hol és mikor tudnak aláírni?

A város közterületein indul be az aláírásgyűjtés 2016 június utolsó hetének közepétől.

Hozzászólás