Home Hírek Amíg Mészáros Lőrinc egyre jobb helyen van a listákon, az egészségügy lecsúszik

Amíg Mészáros Lőrinc egyre jobb helyen van a listákon, az egészségügy lecsúszik

1244

A Jobbik szerint európai összehasonlításban Magyarországon a legrosszabb az egészségügy helyzete, és nemzetközi összehasonlításban is le van maradva.

Míg Mészáros Lőrinc egyre feljebb jön a milliárdosok listáján és évről évre előkelőbb helyen van, a magyar egészségügy egyre látványosabban marad le már nem csak az Uniós társaitól, de olyan államokkal kerül egy csoportba, mint Mexikó, Brazília- kezdte sajtótájékoztatóját a Dr. Lukács László György egészségügyi politikus

 

Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese szombati, budapesti sajtótájékoztatóján ezt a legfrissebb, OECD-tagországok között az egészségüggyel kapcsolatos felmérések adataira hivatkozva közölte.

Elmondása szerint százezer emberre Magyarországon 261 rákos megbetegedés jut, ez a legrosszabb a vizsgált országok között.

Emellett az infarktust elszenvedő 45 év felettiek a megbetegedést követő 30 napon belül Magyarországon négyszer annyian halnak meg a betegség miatt, mint nyugaton. Kiemelte még, hogy a fiatalok egyötöde dohányzik hetente legalább egyszer és 37 százalékuk volt már legalább kétszer részeg.

Lukács László György szerint ez is azt példázza, hogy a kormány nem védte meg a betegeket a népbetegségektől és a pénzügyi tehertől sem, ugyanis a felmérés szerint Magyarországon ugyanannyit fordítanak az emberek egészségügyre, mint Svájcban.

A Jobbik ezért kormányra kerülve páciensközpontú egészségügyet hozna létre, és zéró toleranciát hirdetne a rákos megbetegedésekkel szemben.

Emellett önálló egészségügyi minisztériumot hoznának létre és visszaállítanák a kormány által bezárt egészségügyi szervezetek, köztük Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ).

Forrás: MTI.hu/ Kép: Facebook

 

Hozzászólás