Home Hírek 15 évesek dobálták az autókat a 37-esen – Vádemelés lett belőle

15 évesek dobálták az autókat a 37-esen – Vádemelés lett belőle

787

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azokkal a fiatalokkal szemben, akik kövekkel dobálták az autókat a 37-es számú főúton Hernádkaknál.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Közeledésrendészeti Osztálya két 15 éves hernádkaki fiúval szemben. A gyanúsítottak 2017. szeptember 25-én 17 óra körül a 37-es számú főúton – Hernádkaknál – a zajfogó falba épített ajtónál kövekkel dobálták meg az arra közlekedő autókat és az egyiket el is találták.

A sértetti bejelentést követően azonosították, elfogták majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiút. A fiatalkorúak kihallgatásukon beismerték és megbánták tettüket.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eset kapcsán felhívja a szülők figyelmét, amennyiben szükséges mondják el gyermekeiknek, hogy a „csínytevések” tragikus következményekkel is járhatnak!

Hozzászólás