Home Hírek Ózd: A hátsó ülésre menekült az ittas sofőr a rendőrök láttán…

Ózd: A hátsó ülésre menekült az ittas sofőr a rendőrök láttán…

1248

Az autó sofőrje jól láthatóan hátra ült, amikor észrevette a rendőröket Ózdon. A 17 éves farkaslyuki fiatalember ittas volt, és jogosítványa sem volt.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére!

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2018. február 25-én 3 óra 20 perc körül Ózdon, a Vasvár úton közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és a benne ülőket. Az intézkedés során a rendőrök látták, hogy az autó vezetője harmadiknak hátra ül a sofőrülésből.

A tények hamar kiderültek, mint ahogy az is, hogy a

17 éves farkaslyuki fiatalkorúnak nincs vezetői engedélye és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

Az autóban ülők egy helyi szórakozóhelyről tartottak haza, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták őket. A rendőrség a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, továbbá a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárás is indult.

Az utóbbi eset kapcsán is hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény és bírósági eljárást von maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára!

Hozzászólás