Home Hírek Lebuktattuk a Facebook-hadsereg egyik tagját Ózdon!

Lebuktattuk a Facebook-hadsereg egyik tagját Ózdon!

1987

Mutatjuk a csoport működését, fotókkal alátámasztva

Január végén robbant be a köztudatba a hír, hogy a Fidesz-KDNP a hazug propagandájának interneten történő terjesztésére egy un. Facebook-hadsereget hozott létre.

Még 2017 májusában a Fidesz pártközpontjának kérésére a párt minden képviselőjének és képviselőjelöltjének a csapatából le kellett adni egy nevet „virtuális munkatárs” pozícióra.

Informátorunk bizonyítékokkal alátámasztott információi szerint

a B-A-Z megyei 03. választókörzet virtuális munkatársa M. Norbert, aki korábban az Ózd Városi Televízió szerkesztőjeként dolgozott, egészen addig, amíg Riz Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője a Széchenyi Programirodánál el nem helyeztette.

Arról nincs információnk, hogy M. Norbert végez-e érdemi munkát a munkahelyén, arról viszont igen, hogy a képviselő kampánykörútját végig kíséri, fotókat készít és cikkeket ír ezekről az eseményekről.

Nem csak fotózni jár Rizzel, hanem “hadvezér” is

A fiatalember munkaidőben nem csupán az országgyűlési képviselő sajtósaként funkcionál, hanem a Fidesz Facebook hadseregének tagjaként ellátja a rá kiszabott kötelező feladatát is.

A feladat lehet egyszerűen a Fidesz hivatalos Facebook-oldalára kirakott tartalmak továbbosztása, de akár egy-egy ellenzéki jelölt posztjára is ráküldhetik a hadsereget, hogy járassák le az illetőt. Az ilyen posztok terjesztéséhez minden képviselőhöz helyi érdekeltségű ellenzékellenes Facebook-oldalakat is létre kell hozni.

Riz körzetében létrehoztak egy „Csoport csoport” nevű Facebook csoportot, M. Norbert ezen keresztül közvetíti a Fidesz tagjainak a központból érkező kötelező feladatot, azaz a Fidesz propaganda újabb termékét, továbbterjesztési célzattal.

Íme néhány feladat a Csoport Csoportból:

Bár Orbán menekül a kamerák elől, de a kényelmes szobájában forgatott videókat meg kell osztani mindenhol, ha ezt kívánja a rezsim

Itt éppen Vona lejáratása a cél

I

Február 2-án kétszer is le kellett járatni Vonát

 

Egy feladatmegosztó és belső üzenetküldő rendszeren (CAP) keresztül van összekötve minden képviselőjelölt, politikai munkatárs, és persze a Kubatov-alapkiképzésen átesett összes virtuális munkatárs a nagy központi akarattal. Utóbbiak feladata nemcsak a képviselőjelölt hivatalos Facebook-oldalának a gondozása, hanem a központi utasítások leosztása azok felé az aktivisták felé, akik aztán vagy civilnek álcázott csoportokban vagy saját maguk osztják meg a pártszékházból érkező tartalmakat.

A Fidesz pártközpontból a CAP-on keresztül minden nap legalább egy, de legfeljebb öt feladat érkezik.

Forrás:Facebook

 

Hozzászólás