Home Hírek Előzetesbe került a fiatalkorú, aki hangszórót rabolt

Előzetesbe került a fiatalkorú, aki hangszórót rabolt

805

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint értékeiért bántalmazott egy kiskorút.

A gyanúsított Sajóhídvég és Bőcs közötti útszakaszon 2018. április 13-án este 6 óra körül feltartóztatta az éppen arra járó sértettet, félrehúzta, majd ököllel arcon ütötte. A sértett az ütéstől megszédült, és elesett. A gyanúsított a földön fekvő sértett pulóverének zsebéből kivett 500.- forint készpénzt, majd a sértettől a cipőjét követelte, azzal, hogy ha nem veszi le és nem adja át neki, „szétveri a fejét”. A sértett megijedt és elszaladt, azonban az ottfelejtett hangszóróját a gyanúsított megszerezte.

A gyanúsítottal szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, a fiatalkorú akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll szökés, elrejtőzés veszélye. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított ismeri a sértett elérhetőségét, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. Alappal tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Kép: Illusztráció

Hozzászólás