Home Hírek Az ózdi SZIKSZI tanulói Nagyenyeden és környékén jártak a HATÁRTALANUL program keretében

Az ózdi SZIKSZI tanulói Nagyenyeden és környékén jártak a HATÁRTALANUL program keretében

1298

 

Az ózdi SZIKSZI 30 tanulója és 3 tanára 2018. tavaszán Nagyenyeddel és környékével ismerkedett. Az első programunk Nagyváradon volt, a következő nagy programunkat Kolozsváron valósítottuk meg. Szállásunk a gyönyörű Torockón volt, ahol a Kis Szent Teréz gyermekotthonba vittünk ajándékokat ebben az évben is. Volt okunk a meghatódásra, tisztelettel tekintünk a dolgozókra és a kis lakókra!
Néhányan közülünk megmászták a Székelykövet is, melyről tanúsítványt is kaptak a “HŐSÖK”. Torockón a helyi lakosokkal kellett játékos feladatok megoldása közben ismerkednünk. Ez a program nagy sikert aratott csoportunkban! Tordán végig mentünk a hasadékon, megismertük a hasadék kialakulásának mesés és valódi történetét, a sóbányában is jártunk, megnéztük az országgyűlés helyszínét. Nagyenyeden a Kollégium és a Vártemplom megtekintése után közös sportrendezvényen vettünk részt. Gyulafehérváron az érseki székesegyházban imádkoztunk a magyarokért, megemlékeztünk nagy elődeinkről, sírjuknál koszorúztunk. Vajdahunyad vára is nagy élményt jelentett mindannyiunk számára. Az utolsó előtti napon fogadta csoportunkat a Kollégium igazgatóhelyettese, rövid tájékoztatást adott az iskola múltjáról, jelenéről, nemzetközi kapcsolatairól, majd közös ebéden vettünk részt vendéglátóinkkal a Kollégium menzáján.
Hazafelé Zilahon Wesselényi szobrát, Ady egykori iskoláját, majd Nagykárolyban a Károlyi-kastélyt tekintettük meg. -írta közleményében az Ózdi “Kerisek” Alapítvány

 

Hozzászólás