Home Hírek Jobbik: Számolják fel a betegekre méltatlan folyosói tumultust az Onkológiai Intézetben

Jobbik: Számolják fel a betegekre méltatlan folyosói tumultust az Onkológiai Intézetben

780

Amint több cikkben már megírták, áldatlan állapotok között kell várakozniuk azoknak a súlyos beteg embereknek, akik az Országos Onkológiai Intézetben járnak kezelésre.

Ezzel kapcsolatban meg is érkezett az első reakció, most a Jobbiktól.

Dr. Lukács László György frakcióvezető-helyettes a Parlamentben (Fotó: Béli Balázs)

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják:

Az elmúlt napokban szomorúan ismerhette meg mindenki, hogy milyen körülmények között kell az Országos Onkológiai Intézetben várakozniuk a betegeknek. Minden beteg, de különösen a daganatos betegek emberhez méltó körülményeket érdemelnek az ellátás során. Ami a Kásler Miklós által korábban évekig vezetett intézményben – sajnos most már évek óta – zajlik, teljesen ellentétes ezzel az elvárással.

Miközben arra jut pénz bőségesen, hogy adófizetői forintokból Vietnámban és Szíriában építsen kórházat a Kormány, addig Budapesten a halálos kórral küzdő, és a gyógyulásban reménykedő betegek egy alagsorban, méltatlan körülmények között kell, hogy várakozzanak.Mindezt Kásler Miklós tétlenül nézi. -folytatja sorait a legnagyobb ellenzéki párt.

 

Ez is azt támasztja alá, hogy szakmailag is alkalmatlan a posztjára. A Jobbik elvárja, hogy Kásler Miklós, vagy alkalmatlansága esetén bárki más a kormányból, azonnal intézkedjen az Országos Onkológiai Intézetben uralkodó méltatlan körülmények felszámolása érdekében! Bizonyítsák be, hogy a magyar beteg fontosabb, mint a szír vagy a vietnámi. – zárja sorait Dr. Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Forrás: MTI.hu

Indexkép: 24.hu

Hozzászólás