Home Hírek A Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is takarítja a havat

A Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is takarítja a havat

494

Tolták a havat és szórták is ma az utakat a Magyar Közút és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény gépei. A járdákat és azokat az utcákat, ahol nem fér el a hókotró, kézi erővel takarították az ÓVI dolgozói. A felmelegedés is sokat javított a helyzeten, hiszen amellett, hogy tisztították az aszfaltot, olvadt is a hó – írja honlapján az ozd.hu.

Reggel fél 9 körül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei Ózdon belül már járták a kezelésükben lévő utcákat. Ahogy enyhült az idő, és 0 °C fölé emelkedett a hőmérséklet, egyre jobban olvadt. A Faluban délelőtt 11-re szinte teljesen eltűnt az útról a hó. Az ozd.hu kérdésére, hogy a Magyar Közút hogyan ütemezi a hóeltakarítást, a következőt válaszolták.

„A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat idén is az egyes útszakaszok forgalmi rendje és az úthálózatban betöltött szerepe szerint látjuk el. {…} A hóeltakarítást csak akkor tudják megkezdeni hatékonyan a társaság szakemberei, ha a lehullott hó vastagsága meghaladja az 5 centimétert, az alatt csak sózásra van lehetőség. {…} Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a meteorológiai előrejelzéseket, illetve saját útmeteorológiai állomásaink adatait alapul véve kedden már a hajnali órákban elkezdtük a megelőző síkosságmentesítést a teljes kezelésünkben lévő állami közúthálózaton. Szinte teljes kapacitással, 56 géppel végzünk síkosságmentesítést a megyében, szerda reggelig csaknem 1039 tonna sót és 65950 liter kalcium-klorid oldatot juttattunk ki az utakra” – válaszolta a lapnak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Természetesen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói is egész nap munkálkodtak. A járdákról kézi erővel takarították el a havat, lapát és seprű segítségével, valamint meg is szórták a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében. Fontos kiemelni, hogy a családi és társasházak mellett lévő járdákat a tulajdonos vagy a közös képviselő felelőssége megtisztítani a hótól, jégtől. A műszaki vezető elmondása szerint 80-90 tonna sót szórtak el, és ma rendeltek egy újabb adagot, amely már beérkezett az ÓVI telephelyére. Napközben három hókotrójuk is járta a város útjait. A napsütésben gyorsan olvadt a hó az aszfaltról, betonról.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás