Home Hírek A “Ne várj 72 órát!” az eltűnt gyerekekre hívja fel a figyelmet,...

A “Ne várj 72 órát!” az eltűnt gyerekekre hívja fel a figyelmet, hogy mielőbb előkerülhessenek

399

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Mozinet közös programjához csatlakozott a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. A “Ne várj 72 órát!” elnevezésű kampányhoz kapcsolódó rendezvényen levetítették a Valan – Az angyalok völgye című magyar filmet, amelynek rendezője és főszereplője is városunkba látogatott.

A “Ne várj 72 órát!” elnevezésű kampány azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet az eltűnt gyerekekre, hogy mielőbb előkerülhessenek.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a program keretében a témához szorosan kapcsolódó filmet is levetítette az érdeklődőknek.

A Valan – Az angyalok völgye című krimi egy nagyvárosi rendőrről szól, aki emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg, mivel húgának is hasonló módon veszett nyoma. A film Jászai Mari-díjas főszereplője, Krisztik Csaba és rendezője, Bagota Béla is városunkba látogatott.

Bagota Béla rendező és Krisztik Csaba színész

A filmet forgalmazó cég és az ORFK sikerrel záruló nyomozásokat bemutató videókat is készített. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy közös odafigyeléssel segíthetünk az eltűnt gyerekeknek hazatalálni. Ezeket az eseteket a nyomozásban részt vevő rendőrök maguk mesélik el. Ilyen kisfilmet az NFÉ is készített.

A vetítést követően a rendező és a főszereplő beszélt a témáról és magáról a filmről.  Az eseményen az érdeklődők mellett részt vettek a Megyei Rendőr-főkapitányság tagjai és pedagógusok is.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás