Home Hírek Átadták a művelődésért kitüntető díjat a Magyar Kultúra Napján

Átadták a művelődésért kitüntető díjat a Magyar Kultúra Napján

1545

Immár nyolcadik alkalommal adták át A művelődésért kitüntető díjat a Magyar Kultúra Napján megrendezett gálaműsoron. Demes Ferenc László A mag című alkotását kulturális aktivitás kategóriában idén az Ózdi Képzőművészeti Egyesületnek ítéltek oda.

A Himnusz közös eléneklésével kezdődött tegnap délután a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaműsor. A ünnepségen elsőként Riz Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója ismertette A Művelődésért díj történetét. Idén is csak kulturális aktivitás kategóriában díjaztak.

Az ÓMI Igazgatótanácsának tagjai adták át az elismerést, az Ózdi Képzőművészeti Egyesületnek. Turiné Orosz Margit, az egyesület elnöke mondott köszönetet.

A díjazottakat ezután Janiczak Dávid, polgármester köszöntötte:

“Nekem általában, amikor a magyar kultúrára gondolok, inkább az ózdi kultúra jut eszembe. Azok jutnak eszembe, akik ezen a színpadon táncolnak. Akik ezen a színpadon mutatják be művészeti tevékenységüket. Akik verselnek, szavalnak, akik Ózdon verset írnak, akik hímeznek, festenek, rajzolnak. És mindenki más, aki a kultúrának az ózdi művelője” – mondta Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere.

Az est végén Gregor Bernadett koncertje következett. A résztvevők egy Karády Katalin-sanzonestet hallhattak.

 

 

Hozzászólás