Home Hírek Februárban ítéletet hirdetnek a borsodnádasdi emberölés ügyében

Februárban ítéletet hirdetnek a borsodnádasdi emberölés ügyében

518

Februárban ítéletet hirdetnek a borsodnádasdi emberölés ügyében – irja honlapján a boon.hu.

Az utolsó előtti tárgyalással folytatódott kedden a borsodnádasdi emberölésben indult büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken. A fiatal férfi vádlott még 2017 szeptemberében bántalmazta fiatalkorú lány áldozatát Borsodnádasd egy erdős részén, akivel baráti viszonyban volt. Az ájult lányt aztán levetkőztette és egy fedett vízelvezető aknába dobta, ahol az áldozat megfulladt.

A tárgyaláson egy tanút hallgatott meg ismételten a bíróság, a férfit arról faggatták, valójában milyen viszonyban volt a lánnyal, s találkozott-e vele az eltűnése napján, estéjén. Üzenetváltásaikból arra lehetett következtetni, hogy találkozót beszéltek meg aznapra, és az áldozat két alkalommal is azzal az ürüggyel távozott negyedórákra a vádlottól, hogy találkozója van valakivel. A tanú szerint nem volt közelebbi kapcsolata a lánnyal – bár a lány mást állított barátnőinek –, akit gyerekkora óta ismert, és nem is találkozott vele az eltűnés napján.

A tárgyaláson levetítették a vádlott helyszíni kihallgatásáról készült videót is, amelyen részletesen elmutogatta és elmesélte, hol találkoztak, mit csináltak. Azt, hogy állítása szerint hol találta meg a lány akkor szerinte élettelen testét, majd hogyan dobta azt a vízgyűjtő aknába. A lány bántalmazását már akkor is tagadta, és azt hitte, a földön fekvő sértett már meghalt, ezért rejtette el a testét.

Mint mondta, félt, hogy valamilyen anyag miatt lett rosszul és összefüggésbe hozzák vele, mert korábban volt rá példa, hogy az általa adott herbálos cigaretta miatt valaki komolyan rosszul lett.

A bíró a következő tárgyalást február 24-re tűzte ki, akkor iratismertetés után a perbeszédek következnek, és délután első fokon ítéletet is hoznak.

forrás: boon.hu

Hozzászólás