Home Hírek Folytatódnak a kerékpárút-hálózat kialakításával kapcsolatos munkálatok

Folytatódnak a kerékpárút-hálózat kialakításával kapcsolatos munkálatok

597

Folytatódnak a kerékpárút-hálózat kialakításával kapcsolatos munkálatok városunkban. A kivitelező cég dolgozói jelenleg a Piac úti hídnál végzik a feladatokat. Járdát, kerékpárutat és lépcsőt építenek. A beruházás jól halad, ám a Bolyki főúttal párhuzamos területtel kapcsolatban még zajlik az újratervezés és az engedélyek beszerzése. Egy másik szakaszon pedig a távhővezeték földbe fektetésére várnak.

A kivitelező cég munkatársai idén január hetedikén kezdték meg a munkálatokat. Elsőként a hídfőhöz hozzáépített, úgynevezett úszólemezeket vasalták be, ezt követi majd hamarosan a betonozás, de előtte szintbe emelik az aknafedlapokat. A kiszélesített híd 40 tonna teherbírással rendelkezik majd. Az építésvezető szerint, -7 fokig tudják elvégezni az ilyen jellegű feladatokat.

A dolgozók egy része jelenleg a híd melletti lépcsővel kapcsolatos munkálatokat végzi, míg egy másik csoport nem messze ettől egy 50 méteres járdaszakasz és kerékpárút megépítésén dolgozik.

A kivitelező cég munkatársai a területről mintegy kétszáz köbméter törmeléket szállítanak el az Oxigéngyár területére, ahol ledarálják majd újrahasznosítják.

A tervek szerint jövő hét végére elkészülnek ezzel a résszel. A beruházás összességében 85-90%-os készültségben áll. Építkezés tekintetében hozzávetőleg 200 méter kerékpárutat és járdát kell még kialakítaniuk.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás