Home Hírek Jakab Péter és csapata vezeti a Jobbikot

Jakab Péter és csapata vezeti a Jobbikot

723

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé a párt Dürer Rendezvényházban tartott tisztújító kongresszusán. Az országgyűlési frakció vezetője ellenjelölt nélkül nyerte a megmérettetést. A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, 99,6 százalékuk ugyanis Jakab Pétert jelölte a Jobbik elnökének – írja honlapján az Alfahír.

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert.

A kongeszzuson azt is megszavazták, hogy az új elnökség 2022 június 30-ig kapja a megbízást. Ez azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson Jakab vezetésével és az új alelnökökkel indul el a Jobbik.

“Orbán Viktornak rémálom, nektek pedig bajtárs”

– ezzel kezdte megválasztása előtti beszédét Jakab Péter, aki azt ígérte, hogy Magyarországon a leghangosabban fogja védeni az elnyomottakért, a magyar munkavállalókért a korrupt, multibarát rendszerrel szemben.

Béli Balázs / Alfahír

Jakab Péter szerint 2010-ben olyanok ültek a nyakunkra, akik nem csak a pénzünket, de az életünket is el akarják venni és ez az, ami ellen küzdeni kell.

Az én életemben helye van minden tisztességes embernek és nem akarom megmondani nekik, hogy mit gondoljanak. Nem pap vagyok, hanem képviselő.

A Jobbik elnöke szerint azért kell harcolni a következő években, “hogy a magyar nyugdíjas a ledolgozott évek után ne nyomorogjon, hogy a magyar melós ne legyen kiszolgáltatva”, hogy az egészségügy és az oktatás ne olyan helyzetben legyen mint most.

“A rohadó kórház vagy a fűtetlen iskolaterem nem csak a jobbikosokat sérti, hanem mindenkit.”

Ez a legfontosabb, hangsúlyozta Jakab, majd hozzátette, hogy ehhez minden tisztességes emberre szükség van. De ettől a Jobbik még keresztény-konzervatív párt marad – tette hozzá.

Béli Balázs / Alfahír

A kongresszus megválasztotta a párt hat alelnökét. Az új elnök nyolc főt jelölt meg akikkel szívesen dolgozna együtt, közülük aztán ketten visszaléptek, a kongresszus pedig titkos szavazáson megválasztotta hat új alelnökét: Z. Kárpát Dániel, Ander Balázs, Szilágyi György, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita személyében, és Gyöngyösi Mártont, mint elnökhelyettest, akik együtt vezetik a 2022-es választás felé a pártot.

Jakab Péter az elnöki poszton Sneider Tamást váltja, aki a párt politikusai szerint a története legnehezebb másfél évében vezette a Jobbikot. A szervezetnek a 2018-as országgyűlési választás után nemcsak a kormányzati álhírkampányokkal és a Fidesz által gerjesztett pártszakadással kellett szembenéznie, de az Állami Számvevőszék milliárdos büntetését is állnia kellett. Az új elnök Sneider-nek is megköszönte az elmúlt másfél év munkáját. 

forrás: Alfahír

Hozzászólás