Home Hírek Tudják kire szavaz! Listázták az egrieket, a polgármester lemondásra szólította fel a...

Tudják kire szavaz! Listázták az egrieket, a polgármester lemondásra szólította fel a fideszes képviselőket

498

Ön mit szólna ahhoz, ha szembetalálkozna egy listával, ahol nyilván tartják az adatait, és politikai hovatartozását, az Ön külön engedélye nélkül? Nos, a Fidesz országosan ezt a módszert használja, higgye el, magáról is tudják kivel szimpatizál!

Az egri polgárok törvénytelen listázása és az adatok kampányban való felhasználása miatt a polgármester a közgyűlésen vonta kérdőre a kormánypárti képviselőket – írja honlapján az Egri Ügyek.

Dagad az Egri Ügyek által feltárt botrány: a csütörtöki egri közgyűlésen Mirkóczki Ádám polgármester napirend előtt kért szót, ahol indulatos beszéddel lepte meg a fideszes önkormányzati képviselőket.

A városvezető kérdőre vonta az egri Fidesz politikusait, kezében az Egri Ügyek által bemutatott bizonyítékokkal. Mirkóczki állítása szerint választási csalással szerezték mandátumaikat a tavaly októberi önkormányzati választásokon.

Pontosabban az egri állampolgárokról készített listák, valamint Nyitrai Zsolt lemásolt ajánlóíveinek segítségével.

“A Fidesz listázta Eger lakosságát. Még irodavezetők és hivatali munkatársak is (értsd: a polgármesteri hivatal munkatársai – a szerk.), névvel szerepelnek benne. Ezekben a dokumentumokban Felnémet, Almár és Berva teljes lakossága benne van, lakcímre, házszámra, névre lebontva, politikai aktivitásra 1-től 7-ig osztályozva. Ez példátlan botrány és példátlan bizonyíték arra, hogy Önök csalással szerezték a mandátumaikat” – mondta felszólalásában Mirkóczki Ádám. 

A polgármester szerint a bemutatott dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy Egerben a Fidesz egyetlen választást sem volt képes tisztességgel véghez vinni, sőt, még a saját támogatóikat is listázták. Mirkóczki elmondta, hogy a papírokon ott vannak a listázásban közreműködő fideszes aktivisták nevei is. A polgármester ezután bemutatta Nyitrai Zsolt, a Fidesz egri országgyűlési képviselőjének 2014-es, fénymásolt választási ajánlóíveit, amelyek az érintett aktivisták beazonosítása mellett szintén bizonyítékul szolgálhatnak a választási csalás megállapításához.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere végül lemondásra szólította fel a kormánypárti képviselőket:

“Önök tisztességtelenül, törvénytelenül jártak el a választási kampányaikban, Önöknek innentől kezdve egy lehetőségük van: jogilag ugyan még képviselők, de morális értelemben csak egyet tehetnek: visszadják a mandátumaikat. Önök csaltak, csak a csaló és törvénysértő megszólítás illeti Önöket, nem a Képviselő Úr vagy Képviselő Asszony. Higgyék el, hogy most én képviselem azokat is, akik Önöket támogatták!” – mondta Mirkózcki, majd hozzátette: mai nappal rendőrségi feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmények és a személyi adatokkal való visszaélés miatt.

Az ügy további részleteiről az Egri Ügyek tényfeltáró cikkében olvashat.

forrás: Egri Ügyek
kiemelt kép: illusztráció, Mirkóczki Ádám felszólal egy korábbi közgyűlésen

Hozzászólás