Home Hírek Megtartották a Bellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabdatornát

Megtartották a Bellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabdatornát

720

Idén is megtartották a Bellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabdatornát. A kétnapos rendezvényen előbb a fiúk, majd a lányok léptek pályára. Összesen tíz csapat vett részt a megmérettetésen, az ózdi fiatalok pedig nemcsak játékkal, hanem éremmel és egyéni elismerésekkel is tisztelegtek a névadó előtt.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a Bellér László Emléktornával folytatódott az ÓAM-Ózdi KC és a Lóci DSE téli programja a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az egykori kiváló sportoló volt az első olyan játékos, aki városunkból jutott el a nemzeti csapatig, és emellett is meghatározó alakja volt az ózdi kézilabdaéletnek.

„Az ózdi kézilabdasport egyik nagy egyénisége volt Bellér László. Nagyon sok lánynak és fiúnak adta a kezébe annak idején a labdát” – mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

Az immár hagyományosnak mondható emléktornán Bellér László gyermekei, családtagjai is rendszeresen részt vesznek.

„Fantasztikus érzés, hogy még mindig így őrzik a nevét a kézilabda sportágon belül. Egyre nagyobb a torna, egyre több csapat van itt, egyre nívósabb a rendezvény. Nagyon felemelő ez a családnak.” – nyilatkozta ifj. Bellér László.

A serdülős lányok mezőnyében ott volt Bellér László egyik unokája is. Panna nyakába aranyérem került, a Hajdúnánással ugyanis a fináléban megverték az Alsózsolcát.

„Nagyon megható, mert én ugyan nem ismertem a nagypapámat, nagyon kicsi voltam, amikor meghalt, de nagyon jó, amiket hallok róla, és amikor mesélnek róla. Nagyon jó érzés, hogy az ő tornáján játszhatok” – fogalmazott Bellér Panna, a Hajdúnánás SK kézilabdázója.

Szombaton a fiúk versengésével kezdődött a program, a házigazda ÓAM-Ózdi KC mellett a Debreceni EAC, a Kazincbarcikai KSE és az Eger korosztályos csapata is pályára lépett. A körmérkőzéses viadalon végül az egriek gyűjtötték a legtöbb pontot, de a mieink mindössze egy egységgel maradtak le, így megszerezték a második helyet. A gólkirályi címet Kovács László harminc találattal tartotta itthon, míg a legjobb hazai játékos Szabó Martin lett. Vasárnap a lányok következtek, a csapatok két hármas csoportban feszültek egymásnak. A Lóci DSE mindkét csoportmeccsét egyetlen góllal vesztette el, a helyosztón viszont héttel kaptak ki a Kazincbarcikától, így hatodikok lettek. A legjobb hazai játékosnak Dobák Aminát választották meg.

forrás: ozd.hu
képek: ozd.hu

Hozzászólás