Home Hírek Új százforintosok jönnek

Új százforintosok jönnek

473

Az új érmék ugyanúgy fognak kinézni, mint a mostaniak, de más alapanyagból készülnek. A második negyedévtől megjelenő új százforintos mellett pedig a régiekkel is ugyanúgy lehet fizetni, akárcsak eddig.

Réz-nikkel-cink ötvözetből készülő százforintosok váltják az eddigi acélalapú érméket. A korszerűbb érme alapanyag alkalmazása az érme-elfogadó automaták stabilabb működése, valamint az ellátásbiztonság szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremt. A 100 forintos érmék jelenleg használt, bevonattal ellátott acél alapanyaga már 20 éve forgalomban van, és az érmegyártás terén napjainkban már csak elvétve alkalmazzák.

Az érmeelfogadó automaták felkészítése már az elmúlt év októberétől megkezdődött az új 100 forintosok kezelésére a forgalomban pedig a második negyedévtől jelennek meg az új érmék – közölte a jegybank, amely újból felhívja minden olyan érmeelfogadó automata üzemeltető figyelmét, hogy – akik eddig még nem tették ezt meg – a készítsék fel a berendezéseiket az új 100 forintos érmék elfogadására.

 

Az új érmék külső megjelenése – például az átmérő és a vastagság – nem változik, csak az alapanyag más. A régi százasokkal pedig ugyanúgy lehet fizetni, mint eddig.

forrás: napi.hu, mnb.hu
képek: mnb.hu

Hozzászólás