Home Hírek Újabb akció – folyamatosan csökken az áramlopás Ózdon

Újabb akció – folyamatosan csökken az áramlopás Ózdon

692

Összehangolt akciót tartottak az áramlopások kiszűrése és visszaszorítása érdekében ma városunkban. Az áramszolgáltató szakemberei, a rendőrség és a rendészet munkatársai több területet is átvizsgáltak, és ahol szükséges volt, intézkedtek is. A visszatérő ellenőrzéseknek köszönhetően az illegális áramvételezések száma az elmúlt időszakban csökkent Ózdon – írja az ozd.hu.

Ma egy összehangolt akció keretében a Mekcsey István út egyik ingatlanában az áramszolgáltató és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak illegális áramvételezést sikerült felderíteniük, amelyben rajtuk kívül az Ózd Városi Rendészet munkatársai is rendszeresen közreműködnek.

„Bejelentés ebben az évben, illetve a tavalyi évben nem érkezett illegális áramvételezésre vonatkozóan. A rendészet dolgozói ellenőrzéseik során folyamatosan mérik fel az illegális áramvételezéssel gyanúsítható szóban forgó területeket. Erről folyamatosan jelentést készítünk. Jelezzük az Émász, illetve a rendőrség felé. Amikor nagyobb számú statisztika összegyűlik, akkor szoktunk akciót szervezni rá” – nyilatkozta az Ózdi Városi Televíziónak Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Az Émász munkatársai először meggyőződnek róla, hogy a tulajdonos rendelkezik-e előfizetéssel, vagy esetleg kártyás óra van-e a birtokában. Amennyiben valóban illegálisan jutnak áramhoz az érintettek, úgy ők teszik meg a feljelentést is a rendőrség felé, ahol egy hozzávetőleges értéket is felvázolnak a veszteséggel kapcsolatban. A becsült kár mértéke befolyásolja az eljárás további menetét. Megtörténhet az is, hogy elő kell állítani valakit. Minden helyszín más. Előfordult olyan eset is, hogy valaki a saját szomszédjától szerezte be ingyen az áramot.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szabálytalanul vételezők az ilyen akciókról gyorsan értesülnek, így fel tudnak készülni az ellenőrzésre, éppen ezért egy-egy településrészen egyszerre több helyszínen is zajlik razzia. Ma a Dózsa György, illetve a Dobó István úton is kellett intézkedniük a hatóságoknak. Az áramszolgáltató munkatársai több esetben is elvégezték a lekötést. Egyébként a visszatérő ellenőrzéseknek köszönhetően évről évre csökken az áramlopások száma városunkban.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás