Home Hírek Vihar a jakuzziban – Jegyzet

Vihar a jakuzziban – Jegyzet

929


Példátlan eset történt Ózdon: a város polgármestere húszezer forintért kibérelte a wellness-részleget a városi uszodában, vasárnap, zárás előtt egy órával. Elmondása szerint csak kettesben akart lenni a menyasszonyával, háborítatlanul.
Ma már nem biztos, hogy megtenné ugyanezt. Talán elmenne egy másik fürdőbe, ahol nem ismerik föl, de legalábbis nem lihegnek a nyomában kamerával vagy telefonnal. A városi televízió mikrofonjába már azt mondta, hogy jó kis ingyen reklám volt ez az uszodának, remélem, ironikusan.

Előfordulhatott volna, hogy szépen megveszik a jegyet hatkor, átöltöznek, majd a jakuzzi szélén toporognak, mert egy négy fős csoport benn lazít, s mondjuk dafkéból sem másznak ki a vízből, talán még utána is fütyülnek a försztlédinknek. Ezt csak én gondolom így, aki a hipermarketben sem szeretem, ha kettőnél többen állnak előttem a pénztárnál. A feleségemet meg biztos nem vinném be a pezsgőfürdőbe, ha ott idegen hímek bámulnák, fiatal hölgyek közé ellenben gondolkodás nélkül.


Lopott volna össze annyit az elmúlt öt évben – gondolhatná most az egyszerű polgár –, hogy a kertjében állna egy saját jakuzzi, s uraji szüzek legyeznék pálmalevéllel, ilyentájt meg tartanák az Árpád-sávos fürdőköpenyt, meg ne hűljön, amíg átér a szaunába.

Akkor meg az menne a hírtévében, hogy honnan van pénze erre. De legalább annyi EU-s támogatást nyúlt volna le, hogy jachtja lenne az Adrián, s négy prostituált Vénusz-dombjáról szívná a kokaint, ahogy rendes magyar politikushoz illik.


A helyi ellenzék mélységesen fölháborodott ezen az erkölcsi fertőn, Bástya elvtársoztak teli torokból, holott A tanú című film nem egy ember urizálásáról szól, hanem épp egy olyan rendszerről, amilyet pesti főnökeik kezdtek építeni a 2010-es évek Magyarországán. A Megint tanúban pedig lefizetett fotósokat, karaktergyilkosságot látunk magán helikopterrel, verőlegényekkel. Ha lenne harmadik része a filmnek, vélhetően nem Ózdon, hanem mondjuk Ibizán vagy a horvát tengerparton forgatnák, s a szellemvasút ott robogna el a felcsúti stadion mellett.


Mindenesetre néhány hétig lesz miről írnia a közkedvelt hetilapnak, össze is vethetik a félmeztelen irodai fotót az uszodaival, ahol Ózd első embere már korántsem Dávid-szobor, hisz karácsonyi pocakot villantott.

Nem akkorát, mint drága miniszterelnökünk, aki kedvenc sportjának hasonlatával élve az ózdiak újjáválasztott polgármestere most lőtt egy öngólt. Tudnia kellett, hogy ez nem marad titokban, meg azt is, hogy a választók kilencven százaléka nem hogy húszezer forintot, de lassan ezret sem tud kiadni egy kis vasárnapi lubickolásra, így ez az eset senkinek nem fog tetszeni.
Egy öngól után az erős karakterek föl tudnak állni, korrigálnak, megfordítják a meccset. A gyöngék ellenben összeomlanak, másokra mutogatnak, ami újabb hibákat szül. A félidő elején járunk, s a nép, az istenadta nép majd megint ítéletet mond, ha eljön az idő. Addigra talán már úgy emlékszünk vissza az uszoda-“gétre”, hogy egy vihar volt a biliben, akarom mondani, a jakuzziban…

Köszönjük olvasónk jegyzetét!

Kép: Vissza a jelenbe film

Hozzászólás