Home Hírek Az orvosi ügyeletekről és a költségvetésről tárgyalt a kistérségi társulás tanácsa

Az orvosi ügyeletekről és a költségvetésről tárgyalt a kistérségi társulás tanácsa

372

Elfogadta idei költségvetését Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A grémium emellett a térség orvosi ügyeletének működéséről tárgyalt, miszerint két hónapon belül megpróbálnak egy tartható és az összes település számára elfogadható megoldást kidolgozni rá. A tanács elnökhelyettese, Kormos Krisztián szerint biztosítottnak látszik az intézmények idei működése – írja az ozd.hu.

Szinte teljes létszámmal tartotta meg ülését tegnap délelőtt Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A grémium öt napirendje között a legfőbb kérdések közt szerepelt a költségvetés, illetve azon belül az orvosi ügyelet működtetésének megtárgyalása. Utóbbi ügyben több probléma adódott a közelmúltban, illetve törekvések is voltak azok megoldására. Tavaly decemberben a társulási tanács levélben nyújtott be javaslatokat, és kért segítséget az emberi erőforrások miniszterétől, dr. Kásler Miklóstól. Erre azonban érdemi választ nem kaptak.

„A Társulási Tanács legfőbb kérdése mindig az orvosi ügyeleteknek a működtetése, hiszen nagyon kevés összeg van arra az önkormányzatoknál és a társulásnál, hogy megfelelően megoldja ezt az ellátási formát. Ez merült fel a mostani ülésen is, megbeszéltük, hogy kettő hónapon belül megpróbálunk a szakmai kollégáinkkal együtt egy olyan megoldási lehetőséget kidolgozni, ami a jövőben tartható és elfogadható lesz mindenki számára” – mondta a lapnak Janiczak Dávid, az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke.

Városunk önkormányzatát nemrég kereste fel egy vállalkozó, aki megoldaná a térségben az orvosi ügyelet ellátását. Janiczak Dávid, a társulási tanács elnöke ennek és a további lehetőségeknek a vizsgálatára kérte a térség polgármestereit.

A tanácskozáson emellett Vámos Istvánné dr. tett javaslatot, hogy szabjanak határidőt a megfelelő megoldás kidolgozására. Ennek értelmében a költségvetés módosítását legkésőbb április 30-án újra kell tárgyalni.

A társulási tanács végül elfogadta a 2020-as évi költségvetést, majd szavazott a szociális intézmény térítési díjainak minimális emeléséről, hiszen ezek az összegek hosszú évek óta nem változtak.

Emellett döntöttek a bölcsődék nyári nyitvatartásáról, a szokásos karbantartási és felújítási feladatok és a szabadságolás megoldása érdekében. A tanács elnökhelyettese, Kormos Krisztián szerint ezeknek megfelelően az intézmények működése az idei évre biztosítottnak látszik.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás