Home Hírek Disznótort tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián

Disznótort tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián

807

Ismét disznótort tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A programnak már hagyománya van, hiszen negyedik esztendeje gyűlik össze az egyházközösség apraja-nagyja a jeles alkalomra. A tervek szerint a jövőben is folytatják majd a kezdeményezést, hogy ezzel is lehetőséget teremtsenek a közös időtöltésre – írja honlapján az ozd.hu.

Nagy volt a sürgés-forgás az Ózdi Görögkatolikus Parókián, hiszen ismét disznótorra invitálták meg a híveket. Az összeszokott csapat alig néhány óra alatt feldolgozta a mintegy száznyolcvan kilós állatot. Ilyenkor mindenkinek megvan a saját feladata. Ki a hús darálásában, ki pedig a zsír és tepertő elkészítésében vesz részt.


 
„Talán a program sikerességét az a hagyomány adja, ami minden egyes család életében megvolt évszázadokon keresztül. Egy közösségnek, egy családnak az életében akkor, amikor összejöttek, és egy disznót levágtak, mindig nagy esemény volt. A mi nagy családunkban, közösségünkben is fontos esemény mikor összejövünk, egész nap együtt vagyunk reggeltől késő estig. A közös munkálkodásunk végén a közös gyümölcsét is tudjuk majd élvezni” – nyilatkozta a lapnak Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

 

Az esemény népszerűségét jól mutatja, hogy az egyházközösség tagjai mennyire aktívan vesznek részt a különböző munkálatokban. Ennek megfelelően a tervek szerint a hagyományt jövőre is folytatják.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás