Home Hírek Előre le volt beszélve a testületi döntés Budakeszin

Előre le volt beszélve a testületi döntés Budakeszin

346

Budakeszin nem szeretnek tökölni a demokrácia apró kellemetlenségeivel, például azzal, hogy egy előterjesztés akkor lép életbe, ha a többség meg is szavazta azt – írja a 444.hu.

A csütörtök reggel kezdődő Budakeszi testületi ülésen minden képviselőnek kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss márciusi számát. A fideszes többségű testület momentumos tagjának, Szemző Áronnak is az asztalára tették.

Mivel az ülés éppen elkezdődött, a momentumos Szemző eltette az újságot és csak este vette elő, amikor érdekes dolgot vett észre.

A lapban ugyanis kész tényként számoltak be három olyan helyi pályázatról – az “Én Budakeszim” alkotói pályázatról, a nemzeti összetartozás helyi emlékhelyének tervpályázatáról, illetve egy személyes Trianon-történetek elmesélésére kiírtról –

amikről a testület tagjai csak ezen a bizonyos ülésen szavaztak. Aminek az elején megkapták az újságot, benne a meg sem történt szavazás eredményével.

“Nonszensz” – így értékelte a húzást a 444-nek Szemző Áron.

Az ügy azóta előkerült a Hírmondó Facebook-oldalán is. A pályázatokról szóló poszt alá ugyanis a helyi DK-s képviselőnő azt kommentelte be, hogy:

“A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!”

Erre a Hírmondó szerkesztősége a következő üzenet screenshotjának a kiposztolásával reagált:

forrás: 444.hu

Hozzászólás