Home Hírek ÉV VÉGÉIG BEZÁR ÓZD LEGNAGYOBB MUNKAADÓJA AZ ABB

ÉV VÉGÉIG BEZÁR ÓZD LEGNAGYOBB MUNKAADÓJA AZ ABB

4397

Janiczak Dávid polgármester tájékoztatta a közvéleményt Faebook oldalán. „Közvetlen több mint 1000 család, közvetetten az egész város sorsáról, az önkormányzat bevételi forrásainak jelentős részéről, a város megtartó képességéről, ingatlan árakról, szolgáltatások, és üzletek talpon maradásáról van most szó!” – írja.

Megkeresésünkre a polgármester elmondta, hogy január 27-én hallottak először a készülő döntésről, akkor azonnal megkeresték a cég vezetését, ám hetekig tartó időhúzás és titkolózás következett részükről, egészen a mai napig.

A tájékoztatás szerint júliustól decemberig
az összes munkavállalót le fogják számolni.

Ózd város polgármestere rendkívüli megbeszélést hívott össze holnap 9 órára az ABB vezetőségével, melyre Riz Gábor országgyűlési képviselőt és fejlesztési miniszteri biztost; Zsigray Árpádot a járási hivatal vezetőjét; és Bárdos Gézát, a munkaügyi központ vezetőjét várja a Városházán. Fontosnak tartja, hogy kormányzati szinten is foglalkozzanak az ózdi munkavállalók sorsával. Maga részéről ismert nagyfoglalkoztatókat, gyárakat keres fel újra, hogy Ózdot és az ózdi munkavállalókat ajánlja számukra idetelepülésre.

A fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.

Hozzászólás