Home Hírek Holnaptól újra erős szelek várhatóak

Holnaptól újra erős szelek várhatóak

468

A hétvégén még késő őszi, napos időnek örvendhetünk, de vasárnap estétől ismét feltámad a szél, ezért aki teheti, ekkor már ne parkoljon fa alá. A jövő hét eleje nagyon hasonlóan alakul majd az előzőhöz: ismét változékony, enyhe időnk lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 13 fok között várható, délnyugaton lesz melegebb.

Hétfő éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon lehetnek nagyobb felszakadozások, majd késő délutántól északnyugat felől határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között várható. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb – írják a meteorológusok.

forrás: OMSZ, napi.hu

kiemelt kép: internet

 

 

Hozzászólás