Home Hírek Kiégett egy hétvégi ház a Bolyki temetőnél

Kiégett egy hétvégi ház a Bolyki temetőnél

726

Teljesen kiégett egy hétvégi ház a Bolyki temető mellett a hétvégén. A lángokban álló ingatlanról egy környékbeli férfi tett bejelentést. Az ózdi egységek délután kapták a riasztást a megyei műveletirányítási központból, és két autóval vonultak a helyszínre. Az elektromos eredetű tüzet sikeresen megfékezték, személyi sérülés nem történt – írja az ozd.hu.

A helyi lánglovagoknak ismét mozgalmasan telt a hétvége. Öt helyszínre kellett vonulniuk kisebb kiterjedésű szárazfűtűz miatt, főként a környező településekre, többek között Farkaslyukba és Putnokra – írja a lap.

Szombaton ismét lángra kapott egy ingatlan városunkban. A Bolyki temető mellett található egyik hétvégi ház teljes terjedelmében égett. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársaihoz a riasztás délután két óra előtt pár perccel érkezett, és azonnal a helyszínre siettek.

„Kollégáim két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy a tűz már teljesen kiterjedt volt. A lakóháznak a berendezési tárgyai, gépek égtek benne. Kollégáim két „D” sugárral oltották el a tüzet. Vélelmezhetően a keletkezési ok elektromos energia volt” – mondta a lapnak Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Egyébként a Mekcsey István úti családi ház is ugyanilyen okból gyulladt ki február 9-én. A tűz kialakulhatott szabálytalan bekötés, vagy az elektromos hálózat túlterhelése miatt is.

A mintegy 25 négyzetméteres épület belső tere teljesen használhatatlanná vált. A helyi tűzoltókat egy környéken élő értesítette, elmondásuk szerint személyi sérülés nem történt az eset során, azonban jelentős anyagi kár keletkezett.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás