Home Hírek Meg van a bejelentés – Ózdon járt Palkovics miniszter

Meg van a bejelentés – Ózdon járt Palkovics miniszter

3275

Konkrétumok egyelőre nem hangoztak el. Hat pontban sorolta fel a gyárbezárást követő lehetőségeket Palkovics László miniszter Ózdon. A beszállítónál dolgozóknak nincs miért izgulniuk, az ő állásuk megmarad.

Március 15. úti irodájában fogadta a minisztert a képviselő. Janiczak Dávid polgármesterrel egy későbbi időpontban egyeztetnek. A megbeszélést követő sajtótájékoztatóról Riz Gábor Facebook bejegyzésében tájékoztatott. Ezt idézzük:

“Fontos nap az ózdiak és fontos nap az ABB dolgozóinak életében is a mai. Pár nappal azután, hogy nyilvánosságra került a cég bezárásának híre, vendégem volt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Miniszter úr már úgy érkezett, hogy közben több olyan lehetséges megoldási javaslatot hozzon magával, amely a tárgyalások első köre után biztató jövőt vázolnak az év végéig, több ütemben elbocsátott dolgozók számára.

1. Első számú cél olyan befektető megtalálása, aki a teljes gyárat át tudja venni, annak lehetőségeit hasznosítja.
2. Jelenleg is több olyan cég van tárgyalásban a Kormánnyal, akik már most érdeklődőként felfigyeltek az ózdi képzett munkaerő adta lehetőségekre.
3. Közülük egy lehetséges partner az a magyarországi nagyvállalat, amely jelenleg is több elemét gyártja az „okos otthon” mérőeszközeinek.
4. Az állam aktív pénzügyi eszközökkel segíti a máshol történő elhelyezkedést is, bár bízunk benne, hogy az ózdiak szempontjából nem ez az elsődleges cél.
5. Ózdon a Digitális Erőműben (MaNDA) külön irodát hoz létre a szaktárca az elhelyezkedni szándékozók képzettségének és gyakorlatának megfelelő munkahely megtalálásában illetve a hiányzó ismeretek megszerzésében.
6. A kapcsolódó beszállító vállalkozások számára is segítséget nyújt a Kormány a termékskálájuknak megfelelő partner megtalálásában.

A mai nap megerősített abban, hogy a korábban jelzett tárgyalássorozatot mielőbb folytatni kell, mert az ózdiak okkal várják el, hogy a maguk és családjuk jövőjét biztonságban lássák e városban.”

Forrás: Riz Gábor Facebook oldala

Hozzászólás