Home Hírek MÉLTATLAN AZ ÓZDI LAKÓKKAL SZEMBEN!

MÉLTATLAN AZ ÓZDI LAKÓKKAL SZEMBEN!

4168

Az ABB bezárásának hírére, és az azt követő eseményekre reagált Nyakó István. Az MSZP választókerületi elnöke úgy fogalmazott, az ózdiak ebben a helyzetben nem várnak el többet, de nem elégszenek meg kevesebbel, mint az ország más részein lakó emberek.

A Mátrai Erőművet több milliárd forintért vásárolja meg az állam, azzal indokolva, hogy munkahelyek maradjanak meg. Ugyanezt a támogatást szerinte Ózdnak is meg kellene kapnia.

Nyakó István azt is kifogásolta, hogy amikor a bejelentést követően a városba érkezett az innovációs és technológiai miniszter, az egyeztetésre nem kapott meghívást a városvezetés. Kiemelte, az októberi választáson Janiczak Dávid kapta meg a bizalmat az ózdiaktól, így rajta keresztül kellene tájékoztatni a lakosságot.

Mint ahogy arról portálunkon is többször beszámoltunk, Ózdon a politikai helyzet nem változott a választást követően. Hiába nyert függetlenként és tette félre a pártpolitikát a város vezetése, a Fideszes országgyűlési képviselő Riz Gábor ugyanezt nem tette meg velük szemben. A gyárbezárás bejelentése óta információink szerint még nem ült le a városvezetéssel egyeztetni, így a Kormánynál és az Önkormányzatnál két külön vonalon folynak a tárgyalások, egyeztetések, hogy egy új befektető vehesse át a bezárandó gyárat. 

„Ez nemcsak polgármester úrral szemben méltatlan, hanem Ózd lakóival szemben is. Tudomásul kell venni a nép döntését. Mi ezt a Parlamentben tudomásul vesszük. Például a koronavírus elleni küzdelemben maximálisan támogatjuk a kormány törekvéseit, állítsák meg. Ugyanígy kéne a minisztériumnak és Riz képviselő úrnak is tájékoztatnia polgármester urat, már csak azért is, mert van olyan dolog egy cég idecsábításakor, amikor nemcsak a kormányzati szándék, hanem a helyi segítség is fontos. Ezzel tudna Ózd városa is hozzájárulni ahhoz, hogy minél hamarabb megoldódjon ez a probléma” – hangsúlyozta Nyakó István, az MSZP választókerületi elnöke.

Forrás: ozd.hu
Fotó: 24.hu

1 COMMENT

  1. Mindenki csak hasznot húz OZDból, addig míg a zsebbe megy a pénz addig tapsolnak, nagyokat ígérnek, de amikor cselekedni kéne, tettekkel bizonyítani hogy mennyire fontos Ózd és lakosai, akkor síri csend, hallgatás van. Ez volt 30 éve, és ez van most is!!!
    Kormány párti lenne a város akkor lenne segítség, ez nem ugyan ojan gyereke az államnak mint a többi??
    Urak, Urak, velsz ebek, hát ne éljünk tovább!!!???

Hozzászólás