Home Hírek Országszerte tombol a vihar, az erős szél fákat és kamionokat borogat

Országszerte tombol a vihar, az erős szél fákat és kamionokat borogat

626

Országszerte komoly károkat okoz a hidegfrontot hozó viharos szél. Napközben már háromszor dőlt meg a széllökési rekord, eddig a legerősebbet kora délután a budapesti János-hegynél mérték. Ott 124 km/h-t rögzítettek. Fonyódon 123, Kab-hegyen pedig 120 km/h-s lökések voltak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információja szerint elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét, de több helyen a villamos vezetékek is leszakadtak. A legtöbb beavatkozásra eddig az Észak-Dunántúlon, így Győr-Moson-Soporon, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, de a fővárosban és annak környékén is jelentős feladatokat ad a viharos erejű szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk több pontján figyelmeztetést adott ki. Térségünkben jelenleg még enyhébb a besorolás.

Ez a felvétel például a Balaton közelében készült:

 

A szél sokfelé fákat csavar ki és az utakon is baleseteket okoz.  A rendőrség beszámolója szerint: a 65-ös főúton, a 37-es kilométerszelvénynél egy Opel vezetője egy kamion előzésébe kezdett, de előzés közben a nagy szélben nekicsapódott a teherautónak. A kamionos félrerántotta a kormányt, és mindkét jármű az árokba hajtott.

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezen a képen pedig egy teherautó pótkocsiját borította fel a szél:

Tét-tétszenkútnál felborította a szél egy teherautót pótkocsiját (Fotó: BalesetInfo – Facebook)

Budapesten főként fákat tép ki az erős szél:

Budapest nyolcadik kerület, Orczy út – Fotó: Bp-i Autósok Közössége
Budapest harmadik kerület, Textilgyár utca – Fotó: Bp-i Autósok Közössége

forrás: szmo.hu

 

Hozzászólás