Home Hírek Összehangolt akció a közbiztonságért

Összehangolt akció a közbiztonságért

523

Folytatódik a rendőrség és a polgárőrség közös, összehangolt akciója. Ezúttal Sátán gyűltek össze az egyenruhások, a településen korábban is volt már hasonló ellenőrzés. A hangsúlyt a bűn- és baleset-megelőzésre fektették, az elsődleges cél a közbiztonság javítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének megerősítése – írja az ozd.hu.

Majdnem napra pontosan egy éve a rendőrség és a polgárőrség több környékbeli településen is összehangolt akciót tartott, még egy tűzesetnél is sikerrel intézkedtek. Az ellenőrzés-sorozat idén is folytatódik, csütörtök délután Sátán gyülekeztek az egyenruhások. Több autóval és gyalogosan is körüljárták a községet, a hangsúlyt a bűn- és baleset-megelőzésre fektették.

„A lakosok a legfontosabbak. Tehát ők érezzék a közbiztonságot, köszönhetően a rendőrségnek és a polgárőrségnek” – mondta a lapnak dr. Abu Kamar Ata, az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

Az akciók során többek közt egyedül élő idős embereket is felkeresnek, hogy jó tanácsokkal segítsenek nekik elkerülni az áldozattá válást. Emellett autósokat is igazoltatnak, és igyekeznek kiszűrni a gyanús elemeket. A község polgármestere szerint nagyon jó az együttműködés az Ózdi Rendőrkapitánysággal, a településen körzeti megbízott teljesít szolgálatot. Saját polgárőrségük még nincs, de már folyamatban van annak létrehozása.

Az ellenőrzés-sorozat a jövőben is folytatódik, folyamatosan és visszatérően jelen lesznek majd az ózdi járás településein. Ahogyan az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület parancsnoka elmondta, jó a kapcsolatuk a rendőrséggel, megkapnak tőlük minden segítséget. Közös szolgálatteljesítéssel próbálják megkönnyíteni egymás munkáját, így pedig a lakosság is nagyobb jelenlétet tapasztalhat a közterületeken és a rendezvényeken.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás