Home Hírek Összetörték a templom kerítését

Összetörték a templom kerítését

663

Ismeretlen tettesek rongálták meg tegnap az esti órákban az Ózdi Református Templom kerítését. Az elkövetők a betonlapokból álló építmény több elemét is összetörték, ezzel jelentős kárt okozva az egyházközösség számára. Az Ózdi Rendőrkapitányság már dolgozik az elkövetők beazonosításán – írja honlapján az ozd.hu.

2014 áprilisában esett át egy nagyobb felújításon a Ózdi Református Templom. Nemcsak maga az épület, hanem a körülötte lévő terület is megszépült, és a régi vaskerítést újra cserélték. Sajnos az új elemek épsége nem tartott sokáig. Tegnap este ismeretlen tettesek törtek össze több elemet a kerítésből.

Csikainé Mihalik Éva református lelkész elmondta, hogy van kamera, így a felvételeket vissza lehet nézni. Ugyanakkor nagy segítség lenne számukra, ha a jövőben tovább fejlődne a környéken a térfigyelő rendszer. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai már dolgoznak az elkövetők beazonosításán.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen indult eljárás rongálás bűntett elkövetése miatt. Aki ilyen cselekményt követ el, tette miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető” – nyilatkozta a lapnak Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás