Home Hírek Óvodások mozogtak a Bolyky Sportcsillagok programon

Óvodások mozogtak a Bolyky Sportcsillagok programon

679

Ismét nagy érdeklődés fogadta a Bolyky Sportcsillagok programot. A Marosi István Városi Sportcsarnokban rengeteg óvodás tehette próbára ügyességét, különböző feladatok segítségével. A kezdeményezés célja, hogy élményt biztosítson az apróságok számára, és felmérje a tehetségeket a szeptemberben induló sportosztály számára – írja az ozd.hu.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok. A Bolyky Sportcsillagok program keretében nem csak Ózdról, hanem a környező településekről is érkeztek apróságok a létesítménybe. Az óvodások lelkesen vetették bele magukat a különböző feladatokba, melyek jól illeszkednek az életkori sajátosságaikhoz.

„Ez az esemény három éve indult el, akkor hívtuk életre a Bolyky Sportcsillag programot. Ennek értelmében, már hagyományosnak mondható. Várják az ovik, készülnek a feladatokra. A testnevelőkkel és tanítókkal összedugjuk a fejünket, hogy miként lehet mindig kicsit jobbá tenni a programot” – mondta a lapnak Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A csarnokban az óvodák csapatai kúsztak-másztak, labdát vezettek, és számos különböző mozgást kipróbálhattak. A feladatok során volt olyan gyakorlat, amelyben közösen kellett megoldani egy-egy problémát, de akadt olyan is, amikor az egyéni készségek kerültek az előtérbe. A résztvevő szakemberek szerint a legfontosabb a mozgás szeretete.

Az esemény végén minden résztvevő emléklapot kapott, illetve az összes csapatból kiválasztottak egy-egy apróságot, aki kiemelkedően teljesített a feladatok során. A toborzással egybekötött programsorozat ezzel nem ért véget, a következő időszakban is folytatódik majd.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás