Home Hírek Segítséget ígér a minisztérium Ózdnak

Segítséget ígér a minisztérium Ózdnak

3244

Mi ózdiak reméljük, hogy ez tényleg valós segítség lesz és Ózdon folytathatja munkavégzését a több mint ezer fő munkavállaló. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tárgyalást kezdeményez az ózdi ABB-gyár év végéig tervezett bezárásával kialakuló helyzet rendezéséről a helyi vezetőkkel. Az egyeztetések célja, hogy a társaság munkavállalói mielőbb új állást találjanak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) prioritásként kezeli az ózdi emberek ügyeit, így haladéktalanul reagál az ABB bejelentett gyárbezárási szándékára is. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2020. február 14-én, pénteken a városba utazik, ahol a térség országgyűlési képviselőjével, majd egy azt követő következő körben az  ózdi önkormányzati vezetőkkel és az érintett cég beszállítóival tárgyal a kialakult helyzet rendezésének lehetőségeiről.

Az egyeztetések kiemelt célja, hogy a társaság 1000 munkavállalója minél hamarabb megnyugtató választ találjon arra, hol folytathatja a munkát. A kormány már korábban is beavatkozott a régiós foglalkoztatás biztonsága érdekében: az Ózdi Acélműben 20 százalékos részesedést vásárolt azért, hogy garantálja 500 munkahely megtartását.

A pénteki megbeszélések eredményéről a tervek szerint helyszíni sajtótájékoztatót tartanak majd.

(ITM Kommunikáció)

Kép forrása: kormany.hu

Hozzászólás