Home Hírek Szív alakú kupakgyűjtő a Városközpontban

Szív alakú kupakgyűjtő a Városközpontban

2336

Szív alakú kupakgyűjtőt helyeztek ki a Városközpontban. Az ötlet Zsuponyó Anett területi képviselőben fogalmazódott meg. A jó ügyhöz csatlakozott az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és egy helyi vállalkozó is. A nem mindennapi tárolóba ma a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai dobálták a kis műanyagokat, de ezt bárki megteheti. A tároló tartalmával időről időre beteg gyerekeken szeretnének segíteni – írja az ozd.hu.

Ózdon szinte már hagyománya van a kupakgyűjtésnek. Ma délelőtt egy szív alakú tárolót helyeztek ki a Vasvár úton, amelybe bárki beledobhatja a feleslegessé vált műanyagokat. Az ötlet nem egyedülálló, országszerte találkozhatunk hasonló lehetőségekkel. Zsuponyó Anett azt mondja, a gondolat már tavaly megfogalmazódott benne. Az ügyben az Ózdi Városüzemeltető Intézményen kívül más is mellé állt.

„2019 augusztusában az egyik közösségi oldalon láttam meg, hogy több nagy városban is kihelyeztek kupakgyűjtő edényeket. Megtetszett az ötlet, felmértem a helyzetet. A lakosság visszajelzése az volt, hogy Ózd városába is szerettek volna ilyet. Egy helyi vállalkozó csatlakozott az ötletemhez, így ő ezt támogatásban biztosította számunkra” – nyilatkozta a lapnak Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A terület képviselője védőnőként a beteg gyermekek megsegítését kiemelt feladatának tartja, ezeket a műanyagokat is jótékony célra gyűjtik. Elsőként a Vasvár Úti Általános Iskola maroknyi csapata dobálta szorgalmasan a kupakokat, szinte félig meg is telt a fémből készült tároló. Akciót hirdettek náluk, ez a mennyiség mindössze három nap alatt gyűlt össze.

A terület képviselője elmondta, hogy már most többen megkeresték ezzel kapcsolatban, például Egerből és Miskolcról is igényt tartanak a tároló tartalmára, olyan érdeklődők, akik vállalnák a szállítást is. Nemrég számoltunk be róla, hogy a SZIKSZI diákjai is hasonlóan törekednek a környezetvédelemre. Az intézménybe pár héttel ezelőtt kihelyezett szintén szív alakú edény mára megtelt, és időközben gazdája is akadt. A jövő héten Berentére szállítják. Az abból befolyt összeg egy halmozottan sérült kisfiú rehabilitációját szolgálja majd.

forrás: ozd.hu

 

 

1 COMMENT

Hozzászólás