Home Hírek Munkahelyteremtésre és eszközökre költ idén az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Munkahelyteremtésre és eszközökre költ idén az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

841

A költségvetésről és az iroda költözéséről tárgyalt egyebek mellett az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete. Kiderült, hogy a korábbi évekhez képest nagyobb összegből gazdálkodhatnak. A pénz jelentős részét munkahelyteremtésre és eszközökre fordítják majd, ennek érdekében a képviselői tiszteletdíjakat sem emelték – írja az ozd.hu.

Öt fővel, teljes létszámmal tartotta meg képviselő-testületi ülését az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az egyik legfontosabb napirendi pont az önkormányzat idei költségvetése volt.

A rendelkezésükre álló keretet 2020-ban megemelte Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete, eszerint idén 6 millió forintból gazdálkodhatnak.

Ehhez hozzájön még 1 millió 40 ezer forintnyi állami-, valamint a feladatalapú támogatás. Ez utóbbi összegéről még nincs információ, április környékén derül ki, de ezzel együtt várhatóan összesen 8 millió forinttal tervezhetnek.

„Nem szeretnénk elherdálni ezt a költségvetést. A hosszú távú közfoglalkoztatási programban használatos gépek megvásárlására szeretnénk fordítani. A hosszú távú közfoglalkoztatási program dologi kiadásai nem engedik a beruházási gépek megvásárlását” – mondta a lapnak Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A képviselők az iroda költözéséről is egyeztettek. Március 1-jével egy új épületbe, az Újtelep 1. szám alá telepítik át a roma önkormányzat székhelyét.

A jelenlegi közel 90 helyett így egy mintegy 170 négyzetméternyi terület áll majd rendelkezésükre.

„Megnőttek a feladatok, azzal a céllal is kaptuk meg azt a helyiséget, hogy közfoglalkoztatottakat foglalkoztatunk, különböző programokat, képzéseket ott jobban le lehet bonyolítani, nagyobb az alapterület, és nagyobb az épület is” – nyilatkozta a lapnak Berki Lajos, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

A képviselők szavaztak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának összetételéről is. Eszerint Mikó László lett a grémium elnöke, míg két tagja Harkály Vilmos és Czakó András. Tárgyaltak továbbá képviselői tiszteletdíjaikról is: bár idén magasabb költségvetéssel gazdálkodhatnak, a díjakat nem emelik, így azok maradnak a tavalyi szinten. A képviselő-testület minden napirendi pontot vita nélkül fogadott el.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás