Home Hírek VÁROS A VÁROSBAN – duplikált események közpénzből Ózdon!

VÁROS A VÁROSBAN – duplikált események közpénzből Ózdon!

1923

A Fidesz „város a városban” elvek mentén haladva párhuzamos rendezvényekkel igyekszik kettéválasztani az ózdiakat. Duplikált Adventi Vásár, duplikált Sportgála, külön nemzeti ünnepek, külön Kultúra Napja, és sorolhatnánk. Nem elég a közpénzből egy alkalomhoz egy rendezvény, amit a mindenkori önkormányzat szervez? Ön szerint tényleg ilyen jól élünk Ózdon, hogy ezt megengedhessük magunknak?

Divide et impera, azaz oszd meg és uralkodj! Tipikus jelmondata ez a hatalomvágytól fűtött emberek tevékenységének. Megosztani az egységet, amely egyébként a társadalom ellen tett súlyos vétek. Mégis ez történik ma Ózdon, hiszen bizonyos érdekcsoportok szándékosan bomlasztják és egymásnak fordítják a város lakóit tevékenységeikkel.

Tudják ők pontosan, hogy a generált káoszban nehéz rendet teremteni, kisöpörni a bomlasztókat jól beágyazott helyükről. Jól tudják ezt azok, akiknek éppen az a célja, hogy az összetartás darabjaira hullt töredékein próbálkozzanak felemelkedni.

Titus Livius mondása: “A pártok közötti harc sokkal nagyobb bajt hozott és hoz is a nép számára, mint a háború, az éhínség, a dögvész, vagy bármely más istencsapás.”

Ennek ellenére a Fidesz Ózdon „város a városban” elvek mentén haladva következetesen és szándékosan egymással párhuzamos rendezvényekkel igyekszik kettéválasztani a társadalmat. Gondoljunk az adventi vásárra, amely egyre színvonalasabb és népszerűbb eseménye településünknek, érthetetlen módon a MaNDA épületében külön megtartják ugyanabban a városban ugyanazt a rendezvényt a „sajátjaiknak”. Vagy gondoljunk a Kultúra napjára, amely helyszíne évtizedek óta hagyományosan az Olvasó patinás épülete, de a MaNDA-ban a kormánypárt külön megtartott rendezvényével a magukat városon kívülállóknak érző szimpatizánsoknak igyekezett kedvezni.

Most a sporton belül kívánnak újabb szakadást előidézni, ugyanis külön sportgálán, külön jutalmazzák a szerintük
(nem tudjuk kik szerint – a szerk.)
arra érdemes sportolókat.

Ózdon minden évben egy erre létrehozott kuratórium dönti el a sportszervezetek és iskolák javaslatai alapján, hogy az előző esztendőben kik azok a sportolók, vagy csapatok, amelyek díjazásban részesülnek. A sportszakmai kuratórium nem politikai, hanem kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve dönt, a demokrácia jegyében pedig a lakosságot az Oktatási és Sport Bizottság elnöke állandó tagként képviseli ebben a grémiumban. 

Más helyen azok, akik nem kaptak díjazást, sportszerűen állnak a dologhoz, esetleg még inspirálja is őket a következő évi még jobb teljesítmény elérésére. Ózdon azonban sajnos erre is rátelepedett a politika, és sértettséget generálva egymás ellen fordítanak sportolókat, politikusokat, véleményformálókat és ezzel magát a lakosságot is.

Aki ebben az átlátszó politikai játszmában bármilyen formában is részt vesz, az bizony cinkos a megosztás generálásához.

A hagyományos és hivatalos rendezvény mását, duplikátumát március 7-én, egy héttel a városi rendezvényt megelőzően tartja meg a bomlasztásra kijelöltek csoportja. Sajnálatos, hogy A Fidesz-KDNP a mai napig nem tudta feldolgozni a választási kudarcot, és a város építése helyett megosztja ilyen módon is annak közösségét.
Miért nem csatlakoznak a városi rendezvényekhez?!

Kovács István

1 COMMENT

Hozzászólás