Home Hírek Drogprevenciós előadás iskolásoknak

Drogprevenciós előadás iskolásoknak

356

Drogprevencióval kapcsolatban tartottak rendhagyó órát a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központjában. Az előadás az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében zajlott. Az egészségügyi intézmény több iskolát is felkeresett már a téma kapcsán – írja az ozd.hu.

Szakember segítségével ismerkedhettek meg felsős diákok a kábítószerek fajtáival, hatásmechanizmusával, ezen kívül annak történetébe is betekintést nyertek a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozó Központjában. Az előadó beszélt még a drogok használatának veszélyeiről, egészségre káros hatásairól is. A program interaktív formában zajlott, így abba a tanulók is bekapcsolódhattak.

„Igazából drogprevencióról van szó. Próbáljuk megismertetni az aktuális helyzetet a gyerekekkel. Nem igazán elrettenteni akarjuk őket, hanem egy kis kitekintést adunk a jelenlegi droghelyzetre” – mondta a lapnak Faragó Tamás, mentőtiszt.

A tapasztalatok szerint a fiatalok szívesen vesznek részt ilyen jellegű órákon, ami részben annak is köszönhető, hogy a meghívott előadók igyekeznek színesíteni, könnyen befogadhatóvá tenni az adott témát.

„Törekszünk arra, hogy minél több olyan egészségvédelemmel, egészségmegőrzéssel, környezetvédelemmel kapcsolatos óra legyen, főleg osztályfőnöki órák keretében, ami hozzájárul a gyerekeknek a felvilágosításához, segítéséhez” – emelte ki a lapnak Kujbus-Forgács Ilona, a Vasvár Úti Általános Iskola tanára.

A mai napra meghívott előadóval például korábban tartottak már elsősegély nyújtással kapcsolatos órát is, ahol a diákok az újraélesztést próbálhatták ki. Az ezekhez hasonló témák egyébként év közben is könnyen beilleszthetők az iskola mindennapjaiba.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás