Home Hírek Keresztutat tartottak Hódoscsépányon

Keresztutat tartottak Hódoscsépányon

919

Első alkalommal tartottak települési keresztutat Hódoscsépányon. A programon a hívek közösen járták be a templomhoz közeli utcákat, amellyel Jézus Krisztus szenvedéseit elevenítették fel. Az eseményen szép számú érdeklődő vett részt. A szervezők szeretnék, ha ezzel egy hagyomány indulna útjára – írja az ozd.hu.

A hódoscsépányi templomban gyülekeztek a hívek tegnap kora délután. Az esemény apropóját az adta, hogy főleg ilyenkor nagyböjt idején a keresztények felelevenítik Jézus szenvedéseit, elítélésétől keresztre feszítéséig. A vallás alaptétele, hogy Krisztus értünk halt meg, így áldozata az emberekért történt.

A hívek együtt indultak el a 14 állomásból, úgynevezett stációból álló útra. A hagyomány szerint Jézus anyja és egy-egy tanítvány a föltámadás után naponta végigjárta az úgynevezett szent körutat. Bár korábban is megtartották a településrészen ezt a programot, Talián Zoltán diakónus szerette volna kiterjeszteni a közösségben.

Ezt a mostani keresztutat hagyományteremtő jelleggel hívták életre, a szervezők szeretnék, ha a következő esztendőben még többen csatlakoznának a menethez.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás