Home Hírek Koronavírus: Az iskolákban is figyelnek a megelőzésre

Koronavírus: Az iskolákban is figyelnek a megelőzésre

401

A koronavírus terjedésének megelőzésével kapcsolatos teendőkről kaptak ma tájékoztatást a város oktatási intézményei. A Kazincbarcikai Tankerületi Központtól érkezett a dokumentum, amelynek hatására az iskolákban több programot is lemondtak. Az iskolák a diákokon kívül a szülők informálására is nagy hangsúlyt fektetnek – írja az ozd.hu.

A kiküldött tájékoztatóban a tankerület többek közt arra kéri az iskolákat, hogy valamennyi programot, ünnepséget, tábort, külföldi utazást mondjanak le a tanulók, a pedagógusok és a szülők érdekében. Az intézkedés az Újváros Téri Általános Iskolában érinti többek közt a Határtalanul elnevezésű projektet, a Lázár Ervin Programot, de kiterjed a testvériskolai látogatásokra és a táborokra is. Az oktatási intézmények igyekeznek ezekkel az óvintézkedésekkel megelőzni a járvány terjedését, de figyelmet fordítanak a szülők tájékoztatására is.

„Ugye a gyerekeket tájékoztattuk egyrészt iskolarádión keresztül, másrészt a pedagógusokon keresztül. A szülők felé az intézmény Facebookján, az iskola honlapján és a Kréta-rendszerben, a faliújságra kerültek fel ezek a tájékoztatások” – mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

Az iskola egy kisfilmet is kapott, amelyet minden osztályban levetítenek a tanulóknak. Ebben a fiatalok hasznos tanácsokat kaphatnak arról, hogyan előzhető meg a betegség terjedése. A megfelelő higiéniai szabályok betartását nagyban segíti, hogy minden tanteremben található kézmosó.

Információink szerint több oktatási intézmény is megkapta a tankerület tájékoztatását. Ezért sok helyen elmaradnak  programok, így valószínűleg a március 15-i megemlékezések sem lesznek megtartva. A Vasvár Úti Általános Iskolában elmarad a jövő hét szombatra tervezett bál.

A tankerület ajánlásokat is megfogalmaz az alapvető higiénés szabályokkal kapcsolatban. E szerint kiemelten fontos a rendszeres fertőtlenítés, takarítás, illetve  az is, hogy minden mosdóban kézfertőtlenítőt is kihelyezzenek.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás